Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Filipinler'de yolcu otobüsünün gişedeki araçlara çarpması sonucu meydana gelen kazada, 12 kişi hayatını kaybetti.
Yolcu otobüsünün Filipinler'in Tarlac eyaletinde bir otoyol gişesinde sıraya dizilmiş araçlara çarpması sonucu meydana gelen kazada, aralarında çocukların da bulunduğu en az 12 kişi hayatını kaybetti.
Polis, kazanın trafiğin yoğun olduğu bir zamanda meydana geldiğini, kazada çok sayıda kişinin de yaralandığını açıkladı.
Tarlac polis şefi Romel Santos, yaralılar arasında bulunan otobüs şoförünün gözaltına alındığını ve müfettişlere kazadan kısa bir süre önce uyuyakaldığını söylediğini bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, Gazze'de on binlerce sivilin şehit olduğu saldırılarda yapay zekâ teknolojilerinin kullanıldığına dair iddiaları reddetti. Ancak şirketin açıklaması, insan hakları savunucuları ve kamuoyunun geniş kesimleri tarafından inandırıcı bulunmadı.
Rusya Federasyonu Kültür Bakanlığı, "çocuksuzluk ideolojisini" teşvik eden filmlere dağıtım ve gösterim izni vermeyeceğini ilan etti.
Yemen Silahlı Kuvvetleri, işgal altındaki Yafa bölgesinde bulunan Lod Havalimanı'nı (Ben Gurion) hipersonik balistik füze ile hedef aldıklarını duyurdu. Yapılan açıklamada, operasyonun Gazze'deki soykırım ve kuşatma karşısında Filistin halkının yanında olma sorumluluğu çerçevesinde gerçekleştirildiği ifade edildi.
Kanada'da hızla yayılan orman yangınları nedeniyle OHAL ilan edildi.