Çocuksuzluk akımını aşılayan filmlere Rusya’dan yasak geldi

Rusya Federasyonu Kültür Bakanlığı, "çocuksuzluk ideolojisini" teşvik eden filmlere dağıtım ve gösterim izni vermeyeceğini ilan etti.
Rusya Federasyonu Kültür Bakanlığı, çocuk doğurmaktan vazgeçirmeye yönelik propaganda içeren filmlere dağıtım ve gösterim sertifikası vermeyeceklerini duyurdu.
Daha önce, şiddet ve zulüm, geleneksel olmayan cinsel tercihler ve cinsiyet değiştirmeyi teşvik eden filmlere de sertifika verilmiyordu. Bunlara "üremenin engellenmesi" propagandası da eklenmiş oldu.
Karar 1 Eylül'de yürürlüğe girecek ve beş yıl süreyle geçerli olacak.
Rusya Federasyonu Kültür Bakanlığı Sinematografi ve Dijital Gelişim Departmanı Direktörü Dmitriy Davidenko "sertifika verilirken içeriğin Rus geleneksel değerlerine uygunluğunun dikkate alınması gerektiğini" bildirdi.
Çocuksuzluk ideolojisinin, bireylerin çocuk sahibi olmamayı bir yaşam felsefesi, etik duruş veya toplumsal eleştiri çerçevesinde savunduğu sapkın bir düşünce akımı olduğu belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin para politikası belirsizliği ve Rusya-Ukrayna müzakereleri, Brent petrol fiyatlarını sınırlı da olsa geriletti.
Vietnam'ın Lai Chau eyaletinde hidroelektrik santrali inşaat sahasında meydana gelen toprak kayması sonucu en az beş işçi hayatını kaybetti.
İstanbul'daki Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Türkiye-ABD-Ukrayna arasındaki müzakereler başladı.
ABD Senatosu'nun 29 üyesi, Trump yönetimini işgalci rejimin Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukayı derhal sona erdirmeye çağıran bir karar tasarısı sundu.