Mide ekşimesine iyi gelen besinler!

Birçok yiyecek mide ekşimenizi daha da kötüleştirse de semptomları hafifletmeye yardımcı olabilecek birkaç yiyecek vardır.
Diyetisyen Aysima Duygu Aksoy konu hakkında bilgiler verdi.
"Mide ekşimesini hafifletmeye yardımcı olabilecek bazı yiyecekler:
Zencefil: Bulantı ve kusma için doğal bir ilaçtır. Zencefilin mide ekşimesi üzerindeki etkileri hakkında sınırlı kanıt olsa da, reflü azaltmaya yardımcı olabilir.
Muz ve kavun: Bu meyveler doğal olarak asit bakımından düşüktür ve genellikle reflü azaltmak için önerilir.
Yeşil sebzeler: Doğal olarak yağ, asit ve şeker bakımından düşük olan yeşil sebzeler arasında yeşil fasulye, brokoli, ıspanak ve kereviz yer almaktadır.
Yulaf ezmesi: Yulaf ezmesi, daha düşük asit reflü riskine bağlı lifle doludur. Bu lif FODMAP içermez, bu nedenle geğirme veya geri akışa neden olmaz.
Tahıllar ve patatesler: Araştırmalar, tahıl ve patates tüketmenin% 42 daha düşük gastroözofageal reflü hastalığı riskiyle bağlantılı olduğunu bulmuştur.
Mide ekşimesi asit reflü belirtisidir. Sık sık mide ekşimesi yaşarsanız belirtilerinizin iyileşip iyileşmediğini görmek için bu listedeki bazı yiyecekleri diyetinizden çıkarmayı deneyin. Hangi yiyeceklerin mide ekşimesi verdiğini takip edebilmeniz için besin günlüğü tutmak iyi bir fikirdir. Diyetinize muz, kavun, yulaf ezmesi, tahıllar, patates, zencefil ve yeşil sebzeler gibi mide ekşimesini hafifletmeye yardımcı olan yiyecekler eklemeyi de deneyebilirsiniz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyetisyen Zehra Göktaş Asrak, yaz aylarında artan sıvı ve mineral kaybının yalnızca su içerek giderilemeyeceğini belirterek, beslenme düzeninin fermente süt ürünleriyle desteklenmesi gerektiğini vurguladı; ayrıca, yaz mevsimini sağlıklı geçirmek için öğün atlamadan, hafif, düşük tuzlu ve lif oranı yüksek gıdalarla beslenmenin önemine dikkat çekti.
Diş Hekimi Murat İnce, toplumda yaygın olarak yapılan bazı hataların diş sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkiler oluşturduğunu belirtti.
Tıbbi olarak pek çok enfeksiyona karşı etkisi olan sünnetin, yenidoğan döneminde yapılması birçok avantaj sağıyor.
Sosyal medyanın sosyal fobiyi desteklediğini de anlatan Prof. Dr. Tarhan, “Ellerinden düşmeyen tabletler, onların sosyal becerilerinin gelişmesini engelleyerek kaçıngan bir kişilik yapısına yol açıyor. Belki sosyal fobik gibi görünmüyorlar ama tembelleşiyorlar, yetenekleri köreliyor." dedi.