Roman Yazarı Aydın'dan genç yazar adaylarına önemli tavsiyeler

Halkın diniyle, değerleriyle, kültürüyle barışık yazarlara şiddetle ihtiyaç olduğunu belirten Roman Yazarı Sadullah Aydın, genç yazar adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu.
Türkiye halkının emperyalist Batı’nın kültürel saldırısı altında olduğunu, tanınan yazar-çizerlerin çoğunun Batı kültürünün gönüllü temsilciliğini yaptığını ifade eden Aydın, halkı aydınlatıp bilinçlendirecek yazarlara ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.
Yazarlık yetenek ve arzusu bulunan gençlerin bu gidişatı değiştirmek için yoğun bir çaba içerisinde olması gerektiğini belirten Aydın, yazar olmak isteyen gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.
Türkiye'nin 100 yıldan fazladır Batı'nın kültürel saldırısı altında olduğunu belirten Aydın, "Kültür emperyalizmi ne yazık ki genç nesilleri, toplumu esir almış durumda. Şu an okulların kütüphanelerine, şehir kütüphanelerine, kitabevlerine, okuma salonlarına baktığımız zaman ne yazık ki gençlerin okuduğu, onlara tavsiye edilen eserlerin büyük çoğunluğu halkın imanıyla, inancıyla, değerleriyle, gelenekleriyle savaş halinde olan eserlerdir." dedi.
"Toplum zehirli okların saldırısı altında"
Toplumun, halkın dertleriyle dertlenen yazarlara ihtiyacının olduğuna işaret eden Aydın, şöyle devam etti:
"Sürekli zehirli oklar şeklinde kültürel yozlaşma, dejenerasyon toplumu saldırı altına almış durumda. Günümüzde meşhur, popüler olan kitapları okunan yazarlara baktığımız zaman bunların çoğunun nabza göre şerbet veren insanlar olduklarını görüyoruz. Bunların halkı aydınlatma, bilinçlendirme gibi bir endişeleri, dertleri yok. Çoğunun dünyevi emelleri, amaçları var. O yüzden halkın inancıyla, değerleriyle barışık; halkın arasından çıkmış, halkı seven, halkı için endişe duyan imanlı, mütedeyyin yazarlara, aydınlara, kalemlere, edebiyatçılara, sanatçılara ihtiyacımız var."
"Bu iş fedakârlık, gayret isteyen bir iş"
Kendi halkına hizmet etmek, gençleri aydınlatmak isteyen, toplum ile İslam arasında köprü görevi görmek isteyen ve halkını bu yozlaşma sürecinden kurtarmak isteyen yazar adayı gençlerin olduğunu dile getiren Aydın, "Bu değerli kardeşlerime bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Her şeyden önce bu işi şan, şöhret, makam, mevki için yapmamaları lazım. Gerçekten dininize, halkınıza hizmet etmek istiyorsanız, toplumu kültürel emperyalizmin saldırılarından korumak istiyorsanız, toplumun iyiye, doğruya, güzele doğru dönüşümünü arzuluyorsanız bu işe girişin. Çünkü bu iş fedakârlık, gayret isteyen bir iş." diye konuştu.
"Toplumun, gençleri yozlaşmaktan kurtarmak isteyen yazarlara şiddetle ihtiyacı var"
Konuşmasının devamında yazar adaylarına tavsiyelerde bulunan Aydın, "Her şeyden önce yazar olmak isteyen genç kardeşlerimin bu alanda yetenekli olmaları lazım. Bu konuda istek olmalı. Yazarlık arzusu geçici bir heves olmamalı. Güçlü bir yazar olmak istiyorlarsa bu konuda ciddi bir isteğin olması lazım. Yazar adaylarımızın okumayı mutlaka sevmeleri lazım. Okumayla aşk derecesinde haşır neşir olmaları lazım. Sabırlı olmaları lazım. Bu iş çetin, yılları alan bir iş. Toplumun iman sahibi, bilinçli, sorumluluk sahibi, halkını seven, emperyalizm karşıtı, kendi toplumunu, gençleri yozlaşmaktan kurtarmak isteyen aydınlara, yazarlara, kalemlere şiddetle ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Aile, toplumun en güçlü dayanak noktasıydı. Ancak dijital içerikler, bireysel yaşam dayatmaları ve yozlaşan değerler bu yapıyı derinden sarsıyor. Av. Fatma Aba Harmancı, aile kurumuna yönelik saldırıları, toplumu çöküşe sürükleyen sebepleri ve çözüm yollarını İLKHA’ya anlattı.
Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür, "Gayrimüslimlerin oluşturduğu, bizim de desteklediğimiz Hanzala Gemisi, 9 bin kilometre uzaktan geliyor. Bizler Gazze'ye en yakın ülkelerden biriyiz ama hala limanlarımızdan Gazze'ye doğru bir gemi yola çıkmadı." dedi.
Yaz tatilinin gelmesiyle birlikte, çocukların tatilde ekran başında mı yoksa dışarıda mı vakit geçirmesi gerektiği konusunu vatandaşlara sorduk. Bazı ebeveynler sıkı bir planlama yapmayı tercih ederken, bazıları ise "Çocuk çocukluğunu yaşasın" görüşünü belirtti.
Sağlıklı ilişkilerin tartışmasız değil, yapıcı iletişimle sürdürüldüğünü belirten Klinik Psikolog ve Aile Danışmanı Şeyma Önür, sosyal medyadaki yapay mutlulukların ise ilişkilere zarar verdiğini vurguladı.