Süne ile mücadele toplantısı yapıldı

Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hububatın en önemli zararlısı olan süne ile mücadele toplantısı yapıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitki Sağlığı Uygulama Programı kapsamında, Batman’da süne ile mücadelede görev alacak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğündeki teknik personel ile toplantı yapıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan eğitime; Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık Yalçın ve süne mücadelesinde İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli teknik personel katıldı.
Ziraat Yüksek Mühendisi Nedim Sakçı tarafından teknik personele; hububatın en önemli zararlısı olan sünenin tanımı, biyolojisi, zarar şekilleri, mücadele yöntemleri ve süne sürveyleri konularında bilgiler verildi.
Süne mücadelesi ile ilgili bir konuşma yapan Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık Yalçın; sünenin hububat ürünlerinde önemli oranda kalite ve verim kayıplarına yol açtığını ve hububat üretimi yapan çiftçilerin emeğinin karşılığını alabilmesi için süne mücadelesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.
Yalçın ayrıca 2018 yılında Batman merkez, Beşiri ve Kozluk ilçelerinde süne sürvey ile mücadelede önemli çalışmalar yapılacağını aktardı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
FETÖ'nün 9 yıl önceki darbe girişimi sırasında okunarak Müslümanlara büyük moral kaynağı olan selalar, saat 00.13 itibarıyla Türkiye genelindeki 90 bin camide aynı anda yeniden okundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Anma Programı’nda yaptığı konuşmada, “FETÖ ile mücadelemiz hız kesmeden, aynı kararlılıkla devam edecek. Burada toprağa düşen kahramanların kanını asla yerde bırakmayacağız. Devletine ihanet edenler, milletine kurşun sıkanlar, ruhunu 1 dolara satan alçaklar bunun bedelini mutlaka ödeyecekler.” dedi.
Batman Valiliği tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin 9. yıl dönümünde Atatürk Parkı’nda düzenlenen anma programında; Kur'an tilaveti, sergi açılışı, ödül töreni ve mehteran gösterisi gerçekleştirildi. Vali Ekrem Canalp, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu tespit edilen yurt dışındaki üniversiteleri tanımama ve bu okullardan mezun olanlara denklik vermeme uygulaması kapsamında 41 üniversitenin kara listede bulunduğunu duyurdu.