Kan davasına son veren aileler: HÜDA PAR araya girmeseydi meselemiz daha da büyüyecekti

Şanlıurfa'da HÜDA PAR'ın arabuluculuğuyla yıllardır süren husumete son veren Acar, Kıraç ve Diş aileleri, partinin çabaları olmasıydı, aileler arasındaki sorunun daha da büyüyebileceğine dikkat çekti.
HÜDA PAR Uzlaşı Komisyonu’nun arabuluculuğu ile Acar, Kıraç ve Diş aileleri arasındaki husumet barışla sonuçlandı.
Ailelerin barışması vesilesiyle düzenlenen programın ardından, barışta emeği geçenler İLKHA'ya konuştu.
Yaptıkları iyiliklerin ve arabuluculukların karşılığını sadece Allah’tan beklediklerine dikkat çeken HÜDA PAR Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve partinin Şanlıurfa'daki Uzlaşı Komisyonu Başkanı Lokman Yalçın, komisyonlarının yaklaşık 25 kişiden oluştuğunu söyledi.
Kentteki tüm sorun ve meselelerle ilgilenecek birimlerinin olduğunu ifade eden Yalçın, Acar, Kıraç ve Diş aileleri arasındaki husumet barışla sonuçlanmasına ilişkin, "Bu aileler de sulhun sağlanması için komisyonumuza müracaat ettikten sonra komisyonumuz devreye girmiştir. Yaklaşık iki buçuk aydır aileler arasındaki görüşme trafiği devam ediyordu. Bugün itibarıyla elhamdülillah neticelenmiş oldu ve barışla sonuçlandı." dedi.
Yalçın, söz konusu aileler arasındaki husumetin son bulması dolayısıyla mutlu ve huzurlu olduklarını kaydetti.
"Memleketimizde şu anda çözümü bekleyen onlarca sorun ve mesele var"
Husumetlerin sonlandırılması açısından ve memlekette insanlar arasındaki anlaşmazlıkların, sorunların giderilmesi açısından katkı sunanlara şükranlarını ileten Yalçın, barışa vesile olmalarının karşılığını yalnızca Allah'tan beklediklerini vurguladı.
Barışa katkı sunacaklar tüm kesimlere seslenen Yalçın, "Bu meselelere müdahil olan Urfa’daki kanaat önderleri, aşiret reisleri, ileri gelen âlimlerimiz de bu düşünceyle hareket etmelidir. Yani eğer bir sulhun, bir anlaşmazlığın giderilmesini istiyorlarsa bunun ücretini Allah’tan beklemeliler. Herhangi bir çıkar, menfaat gözetilmemelidir. Acının üzerine başka bir acı bina edilmemelidir. Memleketimizde şu anda çözümü bekleyen onlarca sorun ve mesele vardır. Bizim işimiz çok. Onun için burada herkese görev düşüyor.” şeklinde konuştu.
“Ateş büyümeden söndürmeye gayret edin”
Bir husumetin çözümü için, sorunun daha büyümeden müdahale edilmesi gerektiğini söyleyen Yalçın, "Eğer zamanında müdahale edilmezse maalesef çok daha büyük sorunlara sebebiyet veriyor. Onun için bütün kanaat önderlerine, aile reislerine diyoruz ki; kendi ailelerinizin, kendi aşiretinizin arasında bir sorun olduğu zaman mutlaka en kısa sürede, daha ateş büyümeden söndürmeye gayret edin." ifadelerini kullandı.
Yalçın, "HÜDA PAR Uzlaşı Komisyonu olarak Urfa’daki tüm sorunların çözümüyle ilgili biz hazırız ve elimizden geleni yapmaya da razıyız." ifadesini kullandı.
Kanaat önderleri ve büyüklerin husumetleri bitirmek için ellerinden geleni yapması gerektiğini vurgulayan Muhammed Çelik, "Bu barışa ne kadar sebep olmuş gibi görünsek de asıl sebep olan HÜDA PAR'ın eski Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın ve İTTİHÂDÜL ULEMÂ'nın mollaları, şeyhleri araya geldiler. Muhtarımız Halil Çakmak'ın da bu işte emeği çok. Allah hepsinden razı olsun. Bunlar araya girince davayı çok şükür kapattılar." diye konuştu.
"HÜDA PAR komisyonu araya girmeseydi bizim meselemiz daha da büyüyecekti"
HÜDA PAR’a ve Lokman Yalçın’a teşekkür eden barışa taraf ailelerden Medet Kıraç, "Allah razı olsun komisyondan, aracı olanlardan. Bizleri bir araya getirip sulh ettiler, davayı kapattılar. Bu konuda aşiret liderleri, kanaat önderleri birbirlerine yardımcı olup destek çıkmalı, olayları bitirmelidir. HÜDA PAR Komisyonu bizlere destek çıktı ve sulha sebep oldu. Allah onlardan razı olsun. Bu komisyon araya girmeseydi belki bizim meselemiz daha da büyüyecekti, iyileşeceği yerde daha da bozulacaktı. Ölümlerin son bulmasını istiyoruz, barışın, kardeşliğin, fedakârlığın olmasını istiyoruz.” diye konuştu.
Yapılan sulhun diğer davaların son bulmasına vesile olmasını dileyen iş adamı Emin Yetim, “Yine bugün mutluyuz, bir barışa şahitlik ettik, bir kan davasının sona ermesine şahitlik ettik. Allah bir daha bu memleketimize, milletimize böyle davalar vermesin. Barış, huzur getirsin memleketimize." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Umut Kervanı Ankara Derneği, ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla 28 Eylül Pazar günü kermes düzenleyecek.
Gazze’de sağlık sisteminin tamamen çökmesine yol açan işgalci siyonist saldırılarına karşı Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), “Gazze’deki sağlık sistemine yönelik saldırı ve ablukayı reddediyoruz” sloganıyla basın açıklaması yaptı.
Peygamber Sevdalıları Derneği Muş Şubesinin Gazze'ye doğru yola çıkan Küresel Sumud Filosuna destek amaçlı düzenlediği basın açıklamasında, "Bugün Sumud artık yalnızca Filistinlilerin sözcüğü değil. Küresel ölçekte dayanışma hareketlerinin, sokaklarda yankılanan sloganların, sosyal medyada büyüyen kampanyaların ortak diline dönüşmüştür." denildi.