Trabzon-Kocaeli arasında direkt uçuşlar başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon ile Kocaeli arasında direkt uçuşların 9 Ağustos'ta başlayacağını açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 9 Ağustos itibariyle Trabzon-Kocaeli direkt uçuşlarının başlayacağını söyledi.
Pegasus Havayolları tarafından 9 Ağustos ile 20 Eylül tarihleri arasında her cuma günü düzenlenecek olan uçuşların ilk etapta 7 hafta süreyle planlandığını açıklayan Uraloğlu, Trabzon'dan 06.00'da kalkacak uçağın Kocaeli'ne bir saat 50 dakika sonra ulaşacağını belirtti.
Uraloğlu, "Kocaeli'nden hareket edecek uçak da sabah saat 08.25'te kalkış yapacak ve yolcular sadece bir saat 30 dakika içerisinde 09.55'te Trabzon'a varmış olacaklar. Şehirlerarası otobüslerle yaklaşık 14 saat süren 995 kilometrelik mesafeyi bir buçuk saate indiriyoruz." şeklinde konuştu.
"Şehirlerin ekonomik hayatına canlılık katacak"
Bakan Uraloğlu ayrıca, Trabzon Havalimanı ile Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı arasında yapılacak bu uçuşların, özellikle bölgenin ekonomik gelişimine katkı sağlayacağını vurgulayarak, "Türkiye'nin doğusuyla batısını yakınlaştırmaya devam ediyoruz. Trabzon ve Kocaeli'ni kapı komşusu yaptığımız bu uygulama ile hem iki şehrin hem de çevre illerin nüfus hareketliliğinin esnekleşmesini sağlayarak ekonomilerine ve turizm potansiyellerine önemli katkılar sağlamış olacağız." ifadelerini kullandı.
Yeni uçuşlarla, yolculara hızlı ve konforlu seyahat deneyimi yaşatmayı amaçladıklarını belirten Uraloğlu, seferlerin başlangıç tarihinden itibaren yolcu talebine göre uçuş sayılarının ve saatlerinin artırılabileceğinin de altını çizdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siirt İl Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde motosiklet ve motorlu bisikletlere yönelik geniş çaplı denetim gerçekleştirdi.
Siirt’te meydana gelen zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle bölgede uzun süre trafik yoğunluğu yaşandı.
Marmara, Ege ve İç Anadolu'nun bazı bölgelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Ege'de kuvvetli rüzgâr ve batı kesimlerde toz taşınımı yaşanabilir, sıcaklıklar ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.
Van ilinden Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine inci kefallerinin götürüleceği bilgisini alan Ağrı İl Jandarma Komutanlığı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmada 2 ton balık ele geçirdi.