Şanlıurfa'da elektrik denetim ekibi taşlı saldırıya uğradı iddiası
Dicle Elektrik ekipleri, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde gerçekleştirdikleri kaçak elektrik denetimi sonrasında taşlı saldırıya uğradığı ileri sürüldü.
Dicle Elektrik saha ekipleri, yapay zeka destekli analizler doğrultusunda Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Yeşilalıç Mahallesi'nde kaçak elektrik kullanımına yönelik denetim gerçekleştirdi.
Yaklaşık 100 hanenin bulunduğu mahallede yapılan kontrollerde farklı yöntemlerle kaçak elektrik kullandığı belirlenen 30 abone hakkında gerekli yasal işlemler başlatıldı.
Sabah saatlerinde başlayan denetimlerin tamamlanmasının ardından mahalleden ayrılmak isteyen Dicle Elektrik ekipleri, taşlı saldırıyla karşı karşıya kaldığı illeri sürüldü. Bir grup, ekiplerin geçiş güzergâhını kapatarak araçların hareket etmesini engelledi. Daha sonra taşlı saldırıya dönüşen olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, hizmet araçlarında maddi hasar meydana geldi.
Saldırıyla ilgili inceleme başlatıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'ın Kozluk ilçesinde, kış mevsiminde zarar gören köy ve mezra yollarında bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi. İlçe Özel İdare ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 10 kilometrelik yol yeniden ulaşıma açıldı.
Yaz Kur'an Kursları için ailelere çağrıda bulunan Bursa İl Müftü Yardımcısı Muharrem İslamoğlu, çocukların manevi gelişimi, temel dinî bilgileri öğrenmesi ve cami ortamıyla tanışması açısından kursların önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.
Şanlıurfa'da son yılların en yüksek yağışlarının görüldüğünü belirten Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, meteorolojik açıdan rahatlama yaşansa da hidrolojik ve tarımsal kuraklık riskinin sürdüğünü belirterek, su kaynaklarının bilinçli kullanılması ve modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.
Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde arazi alanında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.