Bingöl'de TYP kapsamında 120 kişiye iş imkanı

Bingöl'de İŞ Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Bingöl İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek olan Toplum Yararına Programlar (TYP) için başvuru süreci başlıyor.
Program kapsamında Merkez'de 70, Genç'te 10, Solhan'da 10, Karlıova'da 10, Kiğı'da 5, Adaklı'da 5, Yedisu'da 5 ve Yayladere'de 5 olmak üzere toplam 120 kişi istihdam edilecek.
Başvuru tarihleri 20 Mart 2025- 22 Mart 2025 olarak belirlenmiştir. Programa katılmak isteyen adaylar için şu şartlar aranacaktır:
Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli ve malul aylığı almamak, Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin bir buçuk katını (33.157,05 TL ) aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılır. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz. Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar. Katılımcılar, 25 Mart 2025 tarihinde %100 noter kurası ile belirlenecektir. Başvurular İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacaktır. İl Milli Eğitim programı başvuruları 03 Nisan 2025 tarihinde başlayacak, 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecektir (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ülke genelinde 27 bini aşkın personelin katıldığı denetimlerde 32 göçmen kaçakçısı ve 572 düzensiz göçmen gözaltına alındı.
Meteoroloji, kuzeydoğu ve iç bölgelerde yerel gök gürültülü sağanak yağışlara karşı uyarırken, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceğini açıkladı.
Şarköy'deki yangın Gelibolu'ya kadar ulaştı, Altıeylül ve Savaştepe'de alevlerle mücadele sürüyor. Dumandan etkilenen 22 kişi, hastanede tedavi altına alındı.
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında, 10 kişi yaralandı.