İran: israil'e attığımız 2 binden fazla füze ve İHA'nın çoğu hedefini başarıyla vurdu

İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Ali Muhammed Naeini, İran'ın işgal rejimine karşı 12 gün süren savaşta 2 binden fazla füze ve insansız hava aracı (İHA) fırlattığını, bunların çoğunun hedeflerini başarıyla vurduğunu belirtti.
İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Ali Muhammed Naeini, İran'ın 12 gün süren savaş sırasında yürüttüğü askeri operasyonlarla ilgili olarak, "İran, savaş sırasında israil'e 2 binden fazla füze ve insansız hava aracı (İHA) fırlattı ve bunların çoğu hedeflerini başarıyla vurdu" açıklamasını yaptı.
Naeini, "İran'ın hızlı karşılığı, düşmanın hesaplarını bozdu ve düşman hiçbir hedefine ulaşamadı. Asıl amaç İran'ın gücünü yok etmekti. Düşman, İran'a karşı yürütülen savaşın amacının ülkeyi teslim almak, parçalamak ve yok etmek olduğunu da açıkça ilan etti" dedi.
Düşmanın hedeflerine müzakere yoluyla ulaşamayınca askeri saldırıya yöneldiğini belirten Naeini, "Düşman İran'ı yeterince anlayamıyor. Eğer İran'a yeni bir saldırı olursa çok sert karşılık veririz ve hiçbir sınır tanımayız. Siyonist düşman, savaş sırasında İran'ın askeri komutanlarını hedef alarak ülkemizi şaşırtmak ve kaosa sürüklemek istedi. Ancak Tahran çok hızlı bir şekilde karşılık verdi. Şimdi kim endişeli? İran mı yoksa düşmanları mı? Elbette yeni bir saldırı olursa İran'ın yıkıcı cevabından onlar kaygılı" ifadelerini kullandı.
Naeini, İran'ın 12 gün süren savaş boyunca yürüttüğü askeri operasyonlara değinerek, "İran, savaş sırasında İsrail'e 2 binden fazla füze ve İHA fırlattı ve bunların çoğu hedeflerini başarıyla vurdu" dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'ye bağlı Alaska Yarımadası açıklarında 7.2 ve 7.3 büyüklüğünde peş peşe depremler meydana geldi.
Hindistan ordusu, Çin ile geçici hududu oluşturan Fiili Kontrol Hattı'nın (LAC) Ladakh bölgesinde, yerli üretim hava savunma sistemi tatbikatı yaptı.
ABD ve İngiliz istihbarat uçaklarının, Rusya'nın kuzey ve batı sınırlarında eş zamanlı keşif uçuşları yaptığı belirtildi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, siyonist rejimin Suriye'yi hedef alan saldırılarıyla ilgili olarak, "israil bölgeyi istikrarsızlaştırmak istiyor. israil saldırıları Gazze'de başladı şimdi Suriye'ye yayıldı. israil yol yakınken istikrarsızlık oluşturacak politikalardan vazgeçmeli" dedi.