Gazze'de "kan dökmeye karışmamış" çete üyelerine genel af çıkarıldı

Gazze İçişleri Bakanlığı, "kan dökmeye karışmamış" çete üyelerinin durumlarını belirlemek amacıyla genel af çıkardı.
Gazze Şeridi İçişleri ve Milli Güvenlik Bakanlığı, "kan dökmeye karışmamış" çete üyelerinin durumlarının belirlenmesi için tövbe kapısının açıldığını ve genel af çıkarıldığını duyurdu.
Bakanlık, yaptığı açıklamada, bu kararın işgalci rejimin Gazze Şeridi'nde halka yönelik soykırım savaşını durdurma kararının yürürlüğe girmesinin ardından geldiğini belirtti.
Bakanlık, güvenlik ve istikrarı yeniden sağlamak ve ulusal ve toplumsal dokudaki uyumu güçlendirmek amacıyla güvenlik ve sosyal koşullarla ilgili gerekli tedbirlerin alınmaya başlandığını kaydetti.
Savaş sırasında bazı suç çetelerinin kaos ortamından faydalanarak, vatandaşların mallarına saldırarak ve insani yardımları çalarak iç barışı bozmayı amaçlayan yasa dışı eylemlerde bulunduklarını belirtti. Bu çetelerin bazılarına, ellerinde kan olmayan ve kendi halkına karşı işlenen cinayetlere veya suçlara katılmayan kişiler de katıldı.
Açıklamada, "Adalet ve milli sorumluluk değerleri temelinde, iç birliği korumak, kamu düzenini sağlamak, iç cepheyi güçlendirmek ve toplumu sağlamlaştırmak arzusuyla, İçişleri ve Milli Güvenlik Bakanlığı, bu çetelere katılmış ancak cinayet işlememiş olan herkese tövbe ve genel af kapısının açıldığını duyurur." denildi.
Açıklamanın devamında, söz konusu kişilerin, adli ve güvenlik durumlarının düzeltilmesi ve dosyalarının kesin olarak kapatılması için 13 Ekim 2025 Pazartesi sabahından itibaren 19 Ekim 2025 Pazar günü sonuna kadar bir hafta içinde güvenlik güçlerine teslim olmaları istendi.
Bakanlık, teslim olmayı reddeden veya kanunu ihlal etmeye devam edenlere, yetkili makamların kanun hükümleri uyarınca kesin işlem başlatacağı konusunda uyarıda bulunarak, kamu güvenliği ve vatandaşların haklarının hiçbir koşulda ihlal edilmeyeceği vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Meksika'da şiddetli yağışların yol açtığı seller nedeniyle ilk belirlemelere göre 42 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi kayboldu.
ABD ve Katar, savunma alanındaki işbirliğini genişleterek, Katar’ın F-15 savaş uçaklarının konuşlandırılması ve pilot eğitimi için Idaho eyaletindeki hava üssünde özel bir tesis inşa edilmesi konusunda anlaştı.
Kosova’da halk, belediye başkanlarını ve belediye meclis üyelerini seçmek için sandık başına gitti.
Pekin yönetimi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'den ithal edilen ürünlere yönelik yüzde 100 ek gümrük vergisi tehdidini hayata geçirmesi durumunda, Washington'a karşı misillemede bulunacağını duyurdu.