YSK: Muharrem İnce'ye verilen oylar geçerli sayılacak

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, "Cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Muharrem İnce'ye verilen oylar geçerli sayılacak." dedi.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, bugün yapılan toplantıya ilişkin bilgi verdi.
Yener, şu ifadeleri kullandı:
"Toplantı sonucunda, 6271 sayılı Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'nun 12. maddesinde yapılan düzenlemede cumhurbaşkanlığı adaylığından, aday listesinin Resmi Gazete'de ilanından sonra yapılan çekilmelerin geçerli olmayacağına ilişkin düzenleme ve 6271 Sayılı Yasa'nın ilgili maddeleri ve 298 Sayılı Yasa'nın ilgili maddeleri değerlendirilmiş ve Kurulumuz, yapmış olduğu toplantı sonucunda oy birliğiyle Sayın Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinin, birinci oylamadan sonra, 6271 Sayılı Yasa'nın 12. maddesi uyarınca geçerli olduğu ve bu süreçte Sayın Muharrem İnce'ye verilen oyların geçerli oy olarak kabul edilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, Meclis’te yaptığı açıklamada, doğurganlık oranlarındaki düşüşe dikkat çekerek tüp bebek tedavisi isteyen dar gelirli çiftlere devlet desteği sağlanması gerektiğini söyledi.
Partilerinin, Ailenin korunması ve sapkınlığın suç sayılmasına dair verdiği kanun teklifi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Behcet Sevgili, teklifin "sapkınlık" olarak nitelendirilen davranışların suç kapsamına alınmasını ve özellikle LGBTİ içeriklerin yasaklanmasını hedeflediğini ifade etti.
HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Kapıköy Sınır Kapısı’nda yaşanan sorunlar ile ilgili soru önergesi verdi.
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı" çerçevesinde yürütülen çalışmalara ilişkin Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın yanıtlaması üzerine soru önergesi verdi.