"DEM Parti 13 talepte bulundu" iddiasına resmî yalanlama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile DEM Parti heyeti arasında gerçekleşen görüşmede 13 maddelik bir talep listesinin iletildiği iddiaları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yalanlandı.
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bazı basın-yayın organlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile DEM Parti heyetinin görüşmesine dair ortaya atılan ‘13 maddelik talep listesi’ iddiası doğru değildir. Görüşme sonrasında DEM Parti tarafından yapılan açıklamada da herhangi bir talep listesinin gündeme gelmediği açıkça belirtilmiştir."
Açıklamada ayrıca, devletin "Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda attığı adımların bir pazarlık konusu olmadığı vurgulandı. DMM, kamuoyunun hassasiyetleri üzerinden yürütülen dezenformasyon kampanyalarına karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.
"Devlet, terörle mücadelede herhangi bir taviz ya da pazarlık süreci yürütmemektedir. Bu konuda yürütülen çalışmaları engellemeye yönelik manipülatif haber ve yorumlara itibar etmeyiniz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Her yıl 14 Mayıs'ta kutlanan Eczacılık Günü münasebetiyle eczacıları ziyaret eden HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, kimi ilaçların temininde sıkıntı yaşayan eczacıların sorununun çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, Memur Sen, Diyanet Sen, Sağlık Sen, TÜGVA ve Özgür-Der sivil toplum kuruluşlarını (STK) ziyaret ederek partisinin Meclis’e sunduğu “Ailenin Korunması ve Sapkınlığın Suç Sayılmasına Dair Kanun Teklifi” hakkında bilgi verdi.
HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, ‘Engelliler Haftası’ münasebetiyle yaptığı açıklamada, engelli bireylerin yılıntümünde hatırlanması gerektiğini dile getirdi.
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever, Çüngüş ilçesini ziyaret ederek halkın sorunlarını dinledi. Gülsever, "Çüngüş seçimden seçime hatırlanıyor. Baraj, içme suyu, yol, elektrik... Bu sorunlar artık çözülmeli." dedi.