Hassas terazilerde kalibrasyon uyarısı: İki yılda bir yapılmalı

Batman'da hassas terazilerin kalibrasyon işlemlerini gerçekleştiren uzmanlar, muayene süresi dolan veya dolacak olan tüm tartı aletlerinin muayenelerinin yapılması gerektiğini belirtti.
Dijital hassas teraziler, kuyumculuktan eczacılığa, tıptan kozmetik sanayine kadar pek çok sektörde doğru ölçümler yaparak önemli bir rol oynuyor.
Yüksek hassasiyet gerektiren bu cihazların doğru sonuçlar verebilmesi için düzenli bakım ve kalibrasyon işlemleri büyük önem taşıyor. Hassas terazisine iki yılda bir kalibrasyon yapmayan esnafa ceza gelebiliyor.
Batman'da, kuyumcu esnafının hassas terazilerinin kalibrasyon işlemini gerçekleştiren Mehmet Yaman, söz konusu işlemin önemine değindi.
"Kalibrasyon iki yılda bir yapılmalı"
İşlerinin hassas terazilerin kalibrasyonu olduğunu ifade eden Yaman, "Özellikle kuyumcuların iki yılda bir olan hassas terazi kalibrasyonunu yapıyoruz. Her iki yılda bir bu bakımlar için geliyoruz. Ayrıca zincir marketlerde bulunan terazilerin de kalibrasyonlarını yapıyoruz. Yaptığımız kalibrasyonda cihazın doğru ölçüp ölçmediğini kontrol ediyoruz. Bizden sonra maliye yaptığımız işlemi kontrol ediyor ve bakım yapmayanlara cezai işlem yapıyorlar." ifadelerini kullandı.
"Sertifikası olmayanlara ceza"
Kuyumcularda olduğu gibi birçok sektörün hassas terazi kullandığına dikkat çeken Yaman, "Her teraziyi iki yılda bir kendi ağırlıklarımızla ayarlarını sıfırlıyoruz. Bu işlemlerimiz resmi ve maliye adına yapıyoruz ve her esnafın bu bakımı iki yılda bir yapması zorunludur. Bu şekilde esnafımızın terazileri doğru ölçüm yapmaktadır. Maliye, kontrollerinde esnaftan terazilerinin kalibrasyon sertifikasını göstermesini istiyor, sertifikası olmayanlara ceza kesiyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sıcak havanın etkisini gösterdiği Mardin’de, sıcaklığa en fazla maruz kalan kesim fırıncılar oluyor.
Batman Canlı Hayvan Besiciler Derneği Başkanı Rıza Nebioğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan sayısının yeterli olduğunu belirterek, fiyatlarda da ciddi bir artış beklenmediğini söyledi.
İşgal rejiminin Gazze’de uyguladığı saldırıların artık bir soykırıma dönüştüğünü ve uluslararası hukuk kurallarına aykırı olarak yapay zeka teknolojisiyle desteklendiğini ifade eden Uluslararası İlişkiler Uzmanı Maşuk Özyaramış, Gazze’deki mevcut durumun, uluslararası hukuk açısından ciddi bir suç olduğuna dikkat çekti.
Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Dağ, yapay zekâ konusundaki tartışmaların yalnızca günümüz teknolojisiyle sınırlı olmadığını, tarihsel kökenlerinin çok daha eskilere dayandığını belirtti.