Gazze’de 2 binden fazla aile tamamen yok edildi, 5 binden fazla ailede ise yalnızca bir kişi sağ kaldı

7 Ekim’den bu yana Gazze’de 52 binden fazla Filistinli şehit oldu; işgalci saldırılar aileleri topluca yok etti, şehirler mezarlığa döndü.
Siyonist işgalcilerin Gazze Şeridi’ne yönelik yoğun saldırıları bugün de durmaksızın devam etti. Sabahın ilk saatlerinden bu yana gerçekleştirilen bombardımanlarda, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere onlarca Filistinli şehit oldu, yüzlercesi de yaralandı.
Yerel kaynakların aktardığına göre, Han Yunus'ta Kuvara ailesine ait bir eve düzenlenen saldırıda 8 Filistinli şehit olurken, Batı Han Yunus’taki Şefai Mülteci Kampı'na düzenlenen bombardımanda ise 2 kişi hayatını kaybetti. Cebaliya Mülteci Kampı'nın batısında bir evin hedef alınması sonucu 10 kişi, Beyt Lahiya kentinin batısında ise başka bir evin bombalanmasıyla 6 kişi şehit oldu.
Tıbbi kaynaklar, saldırılarda şehit olanların yüzde 65'ten fazlasının çocuklar, kadınlar ve yaşlılardan oluştuğunu bildirdi. Siyonist saldırılar sonucu şimdiye dek 18 binden fazla çocuk, 12 bin 400'den fazla kadın hayatını kaybederken, 2 bin 180'den fazla aile tamamen yok edildi. 5 bin 70’ten fazla ailede ise yalnızca bir kişi sağ kalabildi.
İşgalciler, insani görevi başında olan 1.400'den fazla doktor ve sağlık çalışanını, 113 sivil savunma personelini, 212 gazeteciyi de acımasızca katletti. Ayrıca eğitim camiası da ağır darbe aldı: 13 binden fazla öğrenci, 800'den fazla öğretmen ve eğitim görevlisi, 150'den fazla akademisyen ve bilim insanı siyonist saldırıların kurbanı oldu.
7 Ekim 2023’te başlayan saldırılardan bu yana, Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 52 bin 243'e yükselirken, yaralı sayısı 117 bin 639’a ulaştı. Sayılar her geçen saat artmaya devam ederken, enkaz altında kalan çok sayıda cenazeye ise henüz ulaşılamadığı belirtiliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023’te başlattığı soykırım saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi’nde şehit sayısı 52 bin 400’e, yaralı sayısı ise 118 bin 14’e ulaştı.
İşgalci çetelerin Gazze Şeridi'nin kuzey, orta ve güney bölgelerine düzenlediği hava ve kara saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu 16 Filistinli şehid oldu, onlarca kişi yaralandı.
UNRWA İletişim Direktörü Jonathan Fowler, Gazze Şeridi'ndeki insani felaketin eşi benzeri görülmemiş bir aşamaya ulaştığını, açlığın ise Siyonist rejimin bilinçli ve siyasi bir tercihi olduğunu vurguladı.
HAMAS Hareketi, 1 Mayıs Dünya Emekçiler Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, siyonist işgalin artan saldırıları altında Filistin halkının, özellikle de işçilerin büyük acılar yaşadığını belirtti.