Adanalı babalar: Namaz toplumu kötülüklerden alıkoyar

Adana’da Peygamber Sevdalıları tarafından düzenlenen “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliğine katılan babalar, çocukların küçük yaşta namaza alıştırılması gerektiğini vurgulayarak, namazın hem bireyi hem de toplumu kötülüklerden uzak tuttuğunu dile getirdi.
Adana’da Peygamber Sevdalıları tarafından düzenlenen “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Etkinlikte bulunan babalar, çocukların küçük yaşta namaza alıştırılması gerektiğini ifade etti.
Çocuklarıyla birlikte etkinliğe gelen Mehmet Aldanma, erken yaşta ibadete yönlendirilen çocukların ileride zorluk yaşamayacağını dile getirdi.
Aldanma, “Ağaç yaş iken eğilir” diyerek namaz alışkanlığının çocuklukta kazandırılması gerektiğine vurgu yaptı.
Bir başka veli Abdullah Dal ise, gençlerin bozulmasının en önemli sebeplerinden birinin namazdan uzak kalmaları olduğunu belirtti.
Dal, namazın kişiyi günahtan alıkoyduğunu ve insanın hata yapmadan önce iki defa düşünmesini sağladığını söyledi.
Son olarak Yusuf Ayriç, toplumsal bozulmalara karşı en güçlü ilacın namaz olduğunu kaydetti.
“Çocukken namaza alışan, ileride zorlanmaz”
Etkinliğe katılan Mehmet Aldanma, çocukların erken yaşta namaza yönlendirilmesinin gelecekte büyük bir kazanç sağlayacağını belirterek, “Ağaç yaş iken eğilir. Çocuklarımızı küçük yaşta namaza alıştırırsak ileride sıkıntı çekmezler. Namaz 40 gün üst üste kılındığında alışkanlık haline gelir. O namazı bıraksa da namaz onu bırakmaz Allah’ın izniyle. Dinin direği olan namazı çocuklarımıza alıştırmalıyız” dedi.
“Gençlerin bozulmasının sebebi namazdan uzak kalmaları”
Abdullah Dal ise Peygamber Sevdalılarına teşekkür ederek, “Bugünkü gençliğin kötüye gitmesinin sebeplerinden biri namazdan uzak kalmalarıdır. Namaz insanı günahtan alıkoyar. Bir insan hata yapmadan önce namaz kılıyorsa iki defa düşünür. Namaz kılıp kılmamak tercihten çok Allah’ın huzuruna kabul edilip edilmemesidir” ifadelerini kullandı.
“Toplumsal bozulmaya çare namazdır”
Bir başka katılımcı ebeveyn Yusuf Ayriç de toplumsal bozulmalara dikkat çekerek, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi namaza teşvik etmeliyiz. Namaz, insanın Allah’a karşı sorumluluğunu yerine getirmesidir. Kendisini düzenlemesi için en önemli ilaçtır. Müslüman topluluğun ilacı ve dinimizin direğidir” diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'da taksi şoförünü darp edip cep telefonu ve parasını gasp eden 3 erkek ve 1 kadın şüpheli, polis ekiplerince yakalandı.
İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında 14'ü çocuk 33 düzensiz göçmen kurtarıldı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik sonrası moto-kurye sektöründe gelinen son durumu paylaştı. Yeni düzenlemeyle 72 bin 378 moto-kurye kayıt altına alındı.
Şırnak il emniyet müdürlüğü tarafından 08-14 Eylül tarihleri arasında yapılan narkotik, kaçakçılık, asayiş operasyonlarında 31 şüpheli hakkında işlem yapılırken 2 kişi tutuklanarak cezaevine teslim edildi.