Kur'an ezberi mehir yerine geçer mi?

Fetva Kurulu, erkeğin Kur'an-ı Kerîm'den bazı sureleri veya hadis ve duaları ezberlemesinin mehir yerine geçmeyeceğini belirtti.
İTTİHADUL ULEMA Fetva Kurulu, "Kur'an ezberi mehir yerine geçer mi?" sorusuna yanıt verdi.
Fetvada, şu ifadelere yer verildi.
"Kadınlara verilen mehrin, yararlanması mübah olan (mütekavvim) mal veya bunlar karşılığında elde edilen bir menfaat olması gerekir (Şirbînî, Muğni'l-Muhtâc IV, 277). Erkeğin Kur'an-ı Kerîm'den bazı sureleri veya hadis ve duaları ezberlemesi mehir yerine geçmez. Zira bu durumun ne mal ne de menfaat olarak kıza bir faydası yoktur. Nikâh öncesi bu tür şartların konuşulması kızın mehir hakkını düşürmez, kendisine mehr-i misl verilir. Ancak kıza, evleneceği erkeğin Kur'an veya İslami ilimlerden birini öğretmesi mehir yerine geçebilir (el-Mevsûatü'l-Fikhiyyetü'l-Kuveytiyye XXXIX, 157)." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mersin'in Anamur ilçesinde, Kur'an-ı Kerim ile tanışan 4-6 yaş grubu öğrenciler için anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.
Dünya Kur’an-ı Kerim okuma yarışmalarında birincilikler elde eden hafızlar, Diyarbakır Ulu Camii’nde düzenlenen “Kur’an Ziyafeti” programında gönülleri mest etti.
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonunda, Batman İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Kur’an Ziyafeti" programında, dünya birincisi hafızlar okudukları Kur’an tilavetleriyle gönülleri mest etti.
Diyanet İşleri Başkanlığı, bu haftaki hutbede, nefsi ve nesli ifsat eden büyük günahlardan biri olan zinanın toplumsal tahribatına vurgu yaptı.