Mardin’de besicilere süt sağım makinesi verildi

Mardin’de “Hijyenik Sütler Yorulmayan Bedenler Projesi” kapsamında süt sağım makinelerinin dağıtımı yapıldı.
Mardin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Mardin Büyükşehir Belediye başkanlığı ortaklığında yürütülen “Hijyenik Sütler Yorulmayan Bedenler Projesi” kapsamında besicilere süt sağım makinesi verildi.
Dağıtım törenine; Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcı Birkan Tatlısöz, Artuklu Kaymakamı Hasan Gökpınar, Tarım İl Müdürü Menduh Dinler, Şube Müdürü Şirin Irmak ve besiciler katıldı.
Konuya ilişkin açıklama yapan İl Müdürü Dinler, “Hijyenik Sütler Yorulmayan Bedenler Projesi” kapsamında süt sağım makinelerinin dağıtımını gerçekleştirdiklerini söyledi.
Dinler, “Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunulan proje ile ilimizde sağılan sütlerin hijyenik olması özellikle zoonoz hastalıklar açısından önem taşımaktadır. Sağım makineleriyle sağılan sütlerde; inekten, ahırdan ve sağıcıdan süte bulaşma olmasını engelleyerek tüketiciye sağlıklı ve hijyenik süt ulaşmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda bu projenin 70 hibeli, 20 Mardin büyükşehir belediyesi olmak üzere 10 üreticilerimiz tarafından karşılanacak. Çiftçilerimizin gelirlerini artırarak hayat şartlarının yükselmesini sağlamak yeterince süt sağılamayan ineklerin buzağılarının aşırı süt içmesi sonucunda ishal olduğu ve ishal sonucunda da buzağı kayıpları meydana gelmektedir. Bu proje ile buzağı ölümlerinin önüne geçilecektir. Dağıtılacak süt sağım makinaları ile diğer yetiştiricilere ve bölge halkına modern süt sağımını benimsetmek amaçlanmıştır.” dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu ve Türkiye’nin yedi bölgesinden sivil toplum temsilcileri, Gazze'ye insani yardım ulaştırılması için 10 Ağustos'ta (Pazar günü) Meclis’e yürüyecek.
29 Temmuz'da başlayan yıkımların ardından bir araya gelen hobi bahçesi sahipleri, yaşadıkları mağduriyetleri ve çözüm beklentilerini yerel ve ulusal basınla paylaştı.
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde çıkan orman yangını, kontrol altına alındı.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası'nın (MADEN‑İŞ) Eti Maden'e bağlı şubelerindeki grev kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan karar uyarınca "milli güvenliği bozucu nitelikte" olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelendi.