Kutsal değerlerimize hakaret eden Turkcell'e boykot çağrısı

Van Sivil Toplum İnisiyatifi (Van SDİ) Dönem Sözcüsü Cevdet Arvas, Hazreti Nuh Aleyhisselam'a hakaret eden sözde mizah dergisi Komikaze'yi ve dergiye destek veren Turkcell'i de kınayarak kutsal değerlere saldırının alçaklık olduğunu belirtti.
Van SDİ Dönem Sözcüsü Arvas; Hazreti Nuh (Aleyhisselam)'un mücadelesini alaya alan ve ağza alınmayacak hakaretler içeren karikatür rezaletini sergileyen sözde mizah dergisi Komikaze'nin küstahlığına tepki göstererek Müslüman halkı, sözde dergiye destek veren Turkcell'i boykot etmeye çağırdı.
Van'da faaliyet gösteren 52 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Van SDİ Dönem Başkanı Cevdet Arvas, yaşanan rezaleti kınayan bir basın açıklaması yayımladı.
Yazılı basın açıklamasında Arvas, "Gün geçmiyor ki İslam'ın kutsallarına bir yerlerde saldırı yapılmasın. Son saygısızlık Turkcell'in sözde mizah dergisinden geldi. İslam'ın en kutsal değerlerinden biri olan Hazreti Nuh (Aleyhisselam) ve mücadelesi alaya alınıyor ve ağza alınmayacak hakaretler ediliyor." ifadelerine yer verdi.
Hazreti Nuh (Aleyhisselam)'u alaya alan karikatürlerin düpedüz alçaklık olduğunu ifade eden Arvas, dinimize ve mukaddesatımıza özgürlük adı altında hakaret edilmesini kabul etmediklerini ve şiddetle kınadıklarını belirtti.
"Turkcell firmasını boykot ediyoruz"
Kutsal değerlere yapılan saldırının sadece bir özür dilemeyle geçiştirilemeyeceğine işaret eden Arvas, "Dini değerlerimizle dalga geçen, kutsalımıza dil uzatanların derhâl cezalandırılmalarını istiyor ve Turkcell'i boykot ediyoruz. Tüm halkımıza çağrımızdır; inancımıza dil uzatan, Hazreti Nuh (Aleyhisselam)'a hakaret içeren karikatür rezaletini paylaşan Turkcell firmasını boykot ediyoruz. Hatlarımızı iptal edelim ya da başka operatörlere taşıyalım. Turkcell Müşteri Hizmetlerini arayıp tepkimizi ortaya koyalım. Turkcell, her ne kadar özür dilese dahi Müslümanlar için özür dilemenin yeterli olmayacağını bilmelidir." ifadelerini kullandı.
"Kutsal değerler kanunla koruma altına alınmalıdır"
Yazılı basın açıklamasının sonunda Arvas, "Müslüman bir ülkede bu tür hadsizliklerin tekrarlanmaması için gerekli yaptırımlar uygulamalı, dinimizin kutsallarına rahatlıkla dil uzatılmaması için hükümet tarafından kutsal değerlerin kanunla koruma altına alınması acilen sağlanmalıdır." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal rejiminin Gazze'deki saldırılarına tepki gösteren on binlerce Batmanlı, sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla bir araya gelerek yürüyüş düzenledi. Filistin halkına destek mesajlarının verildiği eylemde, zulme sessiz kalan dünya kamuoyuna da sert tepki gösterildi.
Bingöl Üniversitesi’nde Erdemli Gençlik, Yaşayan Diller ve İlahiyat Öğrenci Toplulukları, Gazze yararına kermes düzenledi.
Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Dr. Ramazan Yıldırım, vakıfların İslam kültür külliyatında önemli bir yere sahip olduğuna değinerek toplumsal hayatta da önemli roller yüklendiğine değindi.
Dışişleri Bakanlığı, "israilin Suriye, Lübnan ve Yemen dahil olmak üzere bölge ülkelerine yönelik saldırıları barış ve istikrarı hedef almaktadır." dedi.