Diyanet Akademisi Başkanı Kaan görevine başladı

Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, düzenlenen törenle görevine başladı
Diyanet İşleri Başkanlığı Kampüsü’nde yer alan Diyanet Akademisi Başkanlığı’nda gerçekleştirilen törene katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kaan’a hayırlı olsun dileklerini ileterek, başarılar diledi.
Törendeki konuşmasında, Diyanet Akademisi’nin oluşması için uzun zamandır gayret edildiğini kaydeden Erbaş, “Rabbimize ne kadar hamd etsek azdır. Diyanet Akademisi’nin oluşması, Diyanet İşleri Başkanlığımızın öteden beri hep ulaşmaya çalıştığı bir hedef idi. Uzun bir çalışma süreciyle bu noktaya geldik elhamdülillah.” diye konuştu.
Diyanet Akademisi’nin önemine vurgu yapan Erbaş, şunları söyledi:
“Artık kendi görevlimizi kendimiz yetiştireceğiz ve yetiştirdikten sonra atamasını yapacağız. Bundan sonra direkt memur olarak alım yapmayacağız. Buna biz meslek öncesi eğitim diyoruz. Eğitimler, 6 aydan başlayıp 3 yıla kadar devam edecek, sonunda atamalarımızı yapacağız. Hep bunu umut ediyor idik. Bundan sonra imam hatip lisesinden, ön lisans ilahiyattan ve ilahiyat fakültesinden aday olarak seçtiğimiz hocalarımızı akademide iyice yetiştirip ondan sonra camilerimizde, Kur’an kurslarımızda, Başkanlığımızda göreve başlatmış olacağız inşallah. Allah’a hamdolsun.”
Akademinin kurulma sürecinde büyük emek verildiğini söyleyen Erbaş, katkısı olanlara teşekkür etti.
Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan ise “Diyanet camiamızın özlemi, milletimizin beklentisi Diyanet Akademisi kanununun çıkmasını lütfeden Cenab-ı Hakk’a hamd ediyorum.” ifadesini kullandı.
Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt’un dua ettiği törene, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Dr. Fatih Mehmet Aydın ve Başkanlığın üst düzey yöneticileri de katıldı.(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'da borç nedeniyle çok sayıda caminin elektriği kesildi. Nur Camii cemaati, sıcakların artmasıyla birlikte ibadetlerin zorlaşacağını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranan Ş.Ç. Almanya'da ve Ö.A. Kosova'da, Ulusal seviyede aranan M.G. ve S.E.Ö. isimli şahıslar Gürcistan’da yakalanıp Türkiye'ye iade edildi.
Diyanet-Sen, gündüz kuşağı televizyon programlarında artan şiddet, istismar ve çarpık ilişki temalarına karşı 81 ilde eş zamanlı açıklama yaptı. Batman'daki açıklamada, aile yapısının ciddi tehdit altında olduğu belirtilerek, bu yayınların acilen durdurulması çağrısı yapıldı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Türkiye’nin iyi-kötü hiçbir anında; yerli ve milli duruşu ortaya koyamayan bu muhalefete rağmen; milletimizle birlikte hem deprem bölgemizi aslanlar gibi yeniden ayağa kaldıracak; hem de tüm gayretimizle 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız." dedi.