Araçta bulunan makak maymunu koruma altına alındı

Gaziantep'te şüphe üzerine durdurulan bir araçta yapılan aramada yurt dışından kaçak yollarla Türkiye’ye sokulduğu tahmin edilen bir makak maymunu ele geçirildi.
Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, durumundan şüphelenilen bir aracın merkez Şehitkamil ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde durdurulduğu belirtildi.
Araçta yapılan aramada, gümrükten izinsiz geçirildiği tespit edilen makak cinsi maymun ele geçirildi. Gaziantep Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü memurları tarafından teslim alınan maymun, Gaziantep Hayvanat Bahçesine teslim edilerek koruma altına alındı.
Araçtaki kişi hakkında, 5607 sayılı Kaçakçıklıkla Mücadele Kanunu kapsamında işlem başlatıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “34 kilometrelik Siirt-Kurtalan Hattı ile Siirt’in merkezine kadar demiryolunu getirmiş olacağız. Böylece Siirt il merkezi ulusal demiryolu ağına da bağlanmış olacak." dedi.
Memur-Sen Batman Engelliler Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Çelik, kamu binalarından eğitime, sağlıktan dijital hizmetlere kadar birçok alanda engellilerin ciddi sorunlarla karşılaştığını söyledi.
NATO Genel Sekreteri, ittifak dışişleri bakanlarının gayriresmî toplantısına hazırlık kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü İç Anadolu’nun Doğusu, Tokat, Gümüşhane, Erzincan ve Tunceli ile Giresun, Ordu ve Trabzon illerinin iç kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.