Umut Kervanı yangın bölgesinde: Yangına müdahale eden ekiplere beslenme desteği

Umut Kervanı, Sakarya’nın Geyve ve Kozan bölgelerinde süren orman yangınlarında görev yapan ekiplere içecek ve gıda desteği sağladı. Bursa’dan bölgeye ulaşan ekipler, zorlu şartlarda çalışan itfaiye ve gönüllülere moral verdi.
Sakarya'nın Geyve ve Kozan bölgelerinde günlerdir süren orman yangınlarıyla mücadele devam ederken, yangınla mücadele eden ekiplerin yanında olmak isteyen Umut Kervanı Bursa'dan yardım bölgesine insani yardım ulaştırdı. Umut Kervanı ekipleri, yangın alanlarında zorlu şartlar altında çalışan görevlilere içecek ve beslenme desteği sağladı.
Yangın haberinin ardından hızlıca organize olan Umut Kervanı ekipleri Bursa'da hazırladıkları gıda ve içecek kolilerini ekip araçlarına yükleyerek Sakarya’ya hareket etti. Ekipler, yangının etkili olduğu Geyve ve Kozan kırsal bölgelerine ulaşarak sahada görev yapan itfaiye, orman işçileri ve gönüllülere ikramlarda bulundu.
Gün boyu süren çalışmalar boyunca, sıcakta ve duman altında fedakârca görev yapan ekiplere ulaştırılan içme suyu, soğuk içecekler, meyve suyu, sandviç ve atıştırmalık gıdalar, sahadaki çalışanların moralini yükseltti.
Umut Kervanı yetkilileri, "Afet bölgelerinde yalnızca yangınla değil, yorgunlukla ve susuzlukla da mücadele veriliyor. Biz de bu zor anlarında ekiplerin yanında olmak istedik. Bu sadece bir yardım değil, aynı zamanda bir dayanışma çağrısıdır" açıklamasında bulundu.
Yardım faaliyetlerinin, yangın tamamen kontrol altına alınıncaya kadar sürdürüleceği belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Darende ilçesinde yerleşim yerlerine yakın bir bölgede çıkan bahçe yangını, itfaiyenin zamanında müdahalesiyle evlere sıçramadan söndürüldü.
A Jet firmasına ait dün 16.30 Ağrı – İstanbul uçağı hava muhalefeti nedeni ile iptal oldu. Yolcular mağdur edildiklerini söyleyerek tepki gösterdi.
Gaziantep Şahinbey ilçesine bağlı Dumlupınar Mahallesi sakinleri ve mahalle esnafı elektrik sorunlarının çözümü için HÜDA PAR Şahinbey ilçe Başkanlığına durumlarını bildirdi.
Malatya'da önceden aralarında alacak-verecek meselesinden dolayı husumet bulunan şahıslar arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada, 1 kişi silahla vurularak yaralandı.