Türkiye'nin en soğuk noktası eksi 33,8 dereceyi gördü

Yoğun kar yağışının ardından Türkiye, Sibirya soğuklarının etkisi altına girdi. Ülkede en düşük sıcaklık eksi 33,8 derece olarak ölçüldü.
Dün gece en düşük hava sıcaklığı eksi 33,8 dereceyle Ardahan’ın Göle ilçesinde ölçüldü. Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Bezirhane köyü eksi 28,7 derece, Ardahan Yalnızçam Kayak Merkezi ise eksi 27,3 derece ile en soğuk bölgeler arasında yer aldı.
Erzurum’da araçlar ve binalar buz tuttu
Hava sıcaklığının eksi 27,2 dereceye kadar düştüğü Erzurum’da vatandaşlar zor anlar yaşadı. Araçlar donarken, ev ve iş yerlerinin camları buz tuttu.
Vatandaşlardan Seyit Teber, soğuktan korunmak için aracını battaniye ile örttüğünü belirterek, “Sabah işe giderken yanımdaki araçlar buzla kaplıydı ama benim aracımda hiçbir şey yoktu” dedi.
Uzmanlardan uyarı
Uzmanlar, özellikle yaşlılar ve çocukların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları gerektiğini vurguladı. Açık havada uzun süre kalanların donma tehlikesine karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı illerde sıcaklıkların eksi 20 derecenin altına düştüğünü ve soğuk havanın etkisini bir süre daha sürdüreceğini bildirdi. Yetkililer, vatandaşların sıcaklık düşüşlerine karşı önlem almaları gerektiğini hatırlattı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde 7 aylık H.A. isimli bebek, nefes borusuna süt kaçması sonucu fenalaşarak yaşamını yitirdi.
İstanbul Sarıyer’de uyuşturucu madde sevkiyatı yaptığı belirlenen motosikletli kurye, polis ekiplerince suçüstü yakalandı. Operasyonda yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi, şüpheli tutuklandı.
Batman Aşiretler Platformu, kentteki bazı köylerde tarım arazilerine inşa edilen kaçak bungalov ve hobi evlerinin yıkımına tepki gösterdi.
Türkiye ile Suriye arasında inşa edilen doğal gaz boru hattı bugün resmen hizmete girdi.