Türkiye ile KKTC arasında İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı

Türkiye ile KKTC arasında imzalanan 2025 yılına yönelik İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.
İmzalanan 2025 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması, 1 Mayıs 2025 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak resmiyet kazandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, 21 Mart 2025 tarihinde imzalanan anlaşma, iki ülke arasındaki ekonomik ve mali ilişkilerin geliştirilmesini hedefliyor.
Anlaşma kapsamında, KKTC’nin kalkınmasına yönelik projelere Türkiye tarafından sağlanacak mali kaynaklar, teknik destekler ve iş birliği mekanizmaları detaylandırılıyor.
Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, KKTC'de sürdürülebilir kalkınmayı destekleyici yatırımların ve yapısal reformların hızlandırılması amaçlanıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ardahan'da hayvan otlatırken yıldırım isabet eden 20 yaşındaki genç, hayatını kaybetti.
İl genelinde jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen kontrol ve denetimlerde 945 araç ve bin 345 kişi sorgulanırken, kurallara uymayan 19 araç sürücüsüne ve sahibine idari para cezası uygulandı.
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 30 şüpheliden 7'si tutuklandı.
Malatya'da 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.