Siirt’te kooperatiflere yönelik hibe desteği için başvuru süreci başladı
Ticaret Bakanlığı, üretim, istihdam ve sosyal hizmet alanlarında faaliyet gösteren kooperatiflerin projelerine yönelik hibe destek programı kapsamında yeni başvuru dönemini başlattı.
Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanan Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) kapsamında 2025 yılı başvuru dönemi başladı. Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, başvuruların 15 Nisan ile 30 Mayıs 2025 tarihleri arasında Siirt Ticaret İl Müdürlüğü’ne yapılabileceği bildirildi.
Program çerçevesinde, Ticaret Bakanlığı’nın faaliyet alanında yer alan kooperatiflerin makine ve ekipman alımları desteklenecek. Kadın girişimciliğini teşvik etmek amacıyla ortaklarının en az yüzde 90’ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerin işletmeyi planladığı yaşlı ve engelli bakım merkezleri, çocuk kulüpleri, kreş ve gündüz bakımevlerine yönelik demirbaş yatırım malı alımları için 1 milyon TL’ye kadar hibe desteği sağlanabilecek.
Ayrıca, kooperatiflerin ürünlerinin tanıtımı ve pazarlanmasına ilişkin fuar ve sergi katılımları için 150 bin TL’ye kadar destek verilebilecek. Proje kapsamında görev alacak personel istihdamı için ise bir personel için yıllık 266 bin 400 TL, iki personel içinse toplamda 532 bin 800 TL’ye kadar destek imkânı sunuluyor.
Ticaret Bakanlığı, desteklenecek projelerde hibeye esas tutarın yüzde 100’üne kadar finansman sağlayabilecek.
Başvurular, belirtilen tarihler arasında Ticaret İl Müdürlükleri aracılığıyla alınacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kütahya'da bina inşaatındaki iskelenin çökmesi sonucu meydana gelen kazada 2 işçi hayatını kaybetti, 2 işçi yaralandı.
Yozgat’ta sahipli hayvanlarını terk edenlere 108 bin 370 liraya kadar, kurallara uymayanlara 10 bin 423 lira idari para cezası uygulanacak.
Malatya'da SMA Tip 3 hastası Halil İbrahim Çoban'ın tedavisine katkı sağlamak amacıyla üç gün sürecek "Umut Kermesi" düzenlendi. "Bir lira da bir paylaşım da bizim için çok kıymetli" diyen anne Elif Çoban, oğlunun sağlığına kavuşabilmesi için toplumun desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Aşağıdoruklu Mahallesi'nde çıkan yangında yaklaşık 500 dönüm ekili buğday arazisi zarar gördü.