Mersin'de Milyonfest'e tepki: Gençlerimiz Gayri Ahlaki Hayata Özendiriliyor

Mersin’de 75 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Mersin STK Platformu, Milyonfest etkinliklerine tepki gösterdi.
Mersin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına açıklamada bulunan Mustafa Erim, son günlerde Milyonfest adıyla düzenlenen etkinliklerin sadece konserlerden ibaret olmadığını belirtti.
Erim, “Bu tür organizasyonlar, kanunen yasak olan alkol reklamlarının dolaylı şekilde yapılmasına zemin hazırlıyor. Ayrıca gençlerimizin gayri ahlaki bir yaşama özendirilmesine neden oluyor,” ifadelerini kullandı.
Erim, gençlerin sanatsal etkinliklere katılmasına karşı olmadıklarını, ancak dar alanlarda, yüzlerce çadırın kurulduğu ve dört gün süren bu festivallerde gençlerin “insani olmayan” şartlara maruz bırakıldığını ve bu durumun toplumun aile yapısını tehdit ettiğini vurguladı.
Mersin Valiliği’ne yapılan resmi başvurunun ardından Valilikten gelen açıklamada, konserlerin devam edeceği ancak saat 00.00'dan sonra alanda kimsenin bulunmasına izin verilmeyeceği, çadırların ve uzun süreli kamp ortamlarının yasaklandığı bildirildi.
Erim, “Bizim de zaten tek talebimiz aile yapımıza zarar verecek ortamların engellenmesiydi. Umarız bu karar, benzer tüm organizasyonlar için örnek olur,” dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sürecine giren gençlere uyarılarda bulunan Eğitim Danışmanı Hakkı Erol, tercih döneminin yalnızca üniversiteye yerleşme süreci değil, öğrencinin hayat yolculuğundaki en kritik virajlardan biri olduğunu vurguladı.
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi, 1 kişi tutuklandı.
Siirt Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Pervari ilçesi Gökbudak köyünde hayvancılığı desteklemek ve mera verimliliğini artırmak amacıyla “Mera Islah ve Amenajman Projesi” hayata geçirildi.
Fren arızası nedeniyle kontrolden çıkan yakıt yüklü tanker, sürücünün soğukkanlı müdahalesi sayesinde uçuruma yuvarlanmadan durduruldu.