Mersin Gümrük İdaresi'ne operasyonu: 114 gözaltı

Mersin Gümrük İdaresi çalışanlarından oluşan şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonlarda 114 zanlı yakalandı.
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, rüşvet alma süreçleri ve yasadışı maddelerle ilgili çalışma yapıldı.
Bu kapsamda tespit edilen 114 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İçişleri Bakanlığınca, 19 Aralık'ta Mersin Gümrük İdaresi çalışanlarına yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen "Zincir" operasyonunda 114 şüphelinin gözaltına alındığı açıklanmıştı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerin tamamı sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.
Gözaltına altına alınanların arasında gümrük görevlileri, müşavirleri ve çalışanlarından da olduğu operasyonda 128 bin 500 lira, 40 bin 355 dolar, 42 gram külçe altın, 18 bilezik, altın kemer, 2 altın zincir, Reşat altını, 64 tam, 11 yarım, 63 çeyrek altın, 3 ruhsatsız tabanca, şarjörler, 371 fişek, 9 saat ve uyuşturucu hapların ele geçirilmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şanlıurfa’da bu yıl yaşanan düşük fıstık rekoltesi, fiyatları rekor seviyelere taşıdı. Geçen yıla göre yüzde 70’e varan ürün kaybı yaşanırken, kavlama ve işleme tesislerinde durgunluk dikkat çekiyor.
Kent genelinde yapılan “Huzur İstanbul” uygulamasında 347’si aranan kişi olmak üzere toplam 830 kişi gözaltına alındı.
Aylardır yağış almayan Bursa’da, beklenen sağanak sonunda etkisini gösterdi. Kuraklık ve yangınlarla mücadele eden kentte, yağmur hem serinlik getirdi hem umut oldu.
Meteoroloji, Dörtyol ve Payas'ta önümüzdeki iki saat boyunca etkili olması beklenen kuvvetli sağanak nedeniyle sel ve su baskını riskine karşı vatandaşları uyardı.