Mardin'de “Zew” geleneği yıllardır dualarla sürdürülüyor

Mardin’in Dargeçit ilçesine bağlı Yoncalı (Zıvıngê) Mahallesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen zêw (şükür ve bereket) etkinliği bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşti.
Her yıl nisan ayında şükür ve bereketin oluşması için tüm mahalle sakinleri bir araya gelerek, kadınlar tarafından hazırlanan yemekler yeniliyor.
Bu anlamlı günde yağmurun yağması için de toplu dua edildi. Ayrıca Filistin-Gazze halkı da unutulmayarak, mazlum coğrafyalar için el açıp hep birlikte dua edildi.
Etkinliğe 7’den 70’e tüm aileler katılım gösterdiği bu günde hem manevi hem toplumsal birliktelik ön plana çıktı.
Zew geleneği, hem kültürel bir mirasın korunmasına hem de toplumsal dayanışmanın güçlenmesine katkı sağladığı gibi halkın “bereket için bir ibadet” niteliği de taşımaktadır. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Nusaybin’de geçen sene yıllık 45 ila 50 bin TL arasında olan dükkan kiralarının bu yıl yıllık 190 ila 200 bin TL’ye çıkarılması, Nusaybin Sanayi Sitesi esnafının tepkisine yol açtı. Esnaf, yüksek zam oranlarının kabul edilemez olduğunu belirterek kepenkleri kapattı.
Siirt İl Müftülüğü tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen Uluslararası Kur’an Ziyafeti Programı, yoğun katılımla gerçekleşti.
2025 yılında hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmeye hak kazanan Mersin'in Anamur ilçesindeki hacı adayları, dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.
İçişleri Bakanlığının koordinesinde 2025 yılı Trafik Haftası, Türkiye genelinde olduğu gibi Siirt’te de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.