Elazığ'da 25 günde aranan 109 hükümlü yakalanarak tutuklandı
Elazığ'da son 25 günde haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 109 kişi yakalanarak tutuklandı. Güvenlik uygulamaları ve operasyonlarda ayrıca 43 kişi ruhsatsız silah taşırken yakalanırken 25 tabanca, 18 tüfek ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.
Elazığ Valisi Dr. Numan Hatipoğlu, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile Narkotik Suçlarla Mücadele şube müdürlüklerince son 25 günde gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.
İl genelinde çeşitli suçlardan haklarında arama kararı bulunan kişilere yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan 109 kişi yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan hükümlüler, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.
Ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi
Kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen güvenlik uygulamaları ve operasyonlarda ruhsatsız tabanca veya tüfek taşıdığı belirlenen 43 kişi yakalandı.
Çalışmalarda 25 ruhsatsız tabanca, tabancalara ait 261 fişek, 18 ruhsatsız tüfek ve tüfeklere ait 8 kartuş ele geçirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İçişleri Bakanlığı, 21 ilde nitelikli dolandırıcılık suçlarına yönelik düzenlenen operasyonlarda vatandaşları 464 milyon TL dolandırdığı belirlenen 327 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Şüphelilerden 198'i tutuklanırken, 129'u hakkında adli kontrol kararı verildi.
Kastamonu merkez, Taşköprü ve Hanönü ilçelerinde uyuşturucu satışı ve kullanımını kolaylaştırma suçlarına yönelik düzenlenen operasyonda 18 şüpheli hedef alındı. 17 adreste yapılan aramalarda uyuşturucu hap, bonzai katkılı tütün, ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi.
Balıkesir'in Susurluk ilçesinde bir konut ve damda yapılan aramada 596,83 gram esrar, 2 yivsiz av tüfeği ve 16 kartuş ele geçirildi. Şüpheli hakkında adli tahkikat başlatıldı.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde hafif ticari aracın yol kenarında park halindeki kepçeye çarpması sonucu meydana gelen kazada bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.