"Devlet büyüğü" ve "avukat" kılığına girip yüzlerce kişiyi dolandırdılar
İstanbul'da vatandaşların milli ve manevi hassasiyetlerini istismar ederek dolandırıcılık yaptıkları belirlenen şebekeye yönelik operasyonda 33 şüpheli gözaltına alındı. Kendilerini kamu görevlisi ve avukat olarak tanıtarak yaklaşık 300 kişiyi mağdur ettikleri tespit edilen şüphelilerden 23'ü tutuklandı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, vatandaşları farklı yöntemlerle dolandıran şüphelilere yönelik yürüttükleri soruşturma kapsamında iki ayrı adrese operasyon düzenledi.
Soruşturmada şüphelilerin, yeni açılan telefon hatları üzerinden aradıkları kişilere kendilerini devlet büyükleri ve kamu görevlileri olarak tanıttıkları, vatandaşların milli ve manevi değerlerine yönelik hassasiyetlerini kullanarak güven kazandıkları belirlendi.
Çağrı merkezi gibi faaliyet gösteren ve birbiriyle bağlantılı iki adreste vatandaşların kişisel bilgilerinin hukuka aykırı şekilde ele geçirildiği tespit edildi. Şüphelilerin bu bilgiler üzerinden çeşitli gerekçeler öne sürerek mağdurlara ürün sattıkları ortaya çıkarıldı.
Bu kez avukat kimliğine bürünüp tehdit ettiler
Şüphelilerin dolandırıcılık yöntemi bununla da sınırlı kalmadı. Satın aldıkları ürünleri teslim almayan vatandaşları bu kez hukuk bürosunda çalışan avukatlar olduklarını söyleyerek arayan zanlıların, mağdurları dava açmak ve icra takibi başlatmakla tehdit ettikleri belirlendi.
İki adrese gerçekleştirilen operasyonda 33 şüpheli gözaltına alınırken, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Soruşturmanın ilk aşamasında yaklaşık 300 kişinin dolandırıldığı tespit edildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 33 şüpheliden 23'ü çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Diğer şüphelilerin adliyedeki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nın onaylanmasına ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek. Anlaşma, taraflardan birine yönelik dış kaynaklı silahlı saldırının diğer ülkelere de yapılmış sayılmasını öngörüyor.
İnternette 111 liradan satışa sunduğu otomobil yedek parçası için müşterilerden 5 bin ve 6 bin lira talep eden satıcıya Ticaret Bakanlığından ceza geldi. Tüketiciyi yanıltıcı reklam yayımladığı belirlenen işletmeye 1 milyon 83 bin 706 lira idari para cezası verildi.
İstanbul Valiliği, kent genelinde bugün beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışa karşı vatandaşları uyardı. Sabah saatlerinden itibaren etkisini artırması beklenen yağışın metrekareye 21 ila 50 kilogram arasında düşeceği tahmin ediliyor. Öğleden sonra ise kuzey yönlerden esecek rüzgârın hızının yer yer 70 kilometreye ulaşabileceği bildirildi.