Birçok bölgede gök gürültülü yağış bekleniyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu havanın etkili olacağını, Trakya'dan Doğu Anadolu'nun kuzeyine kadar birçok bölgede yerel sağanak ve gök gürültülü yağışların görüleceğini açıkladı. Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava etkili olacak.
Trakya kesimi, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Afyonkarahisar, Denizli, Konya, Karaman, Çankırı, Muş çevreleri, Van ve Bitlis'in kuzeyi ile Ankara'nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Meteoroloji, yağışların yer yer kısa süreli ve etkili olabileceğini bildirirken, vatandaşların ani su baskını ve yerel olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiğini vurguluyor.
Hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
Rüzgârın ise genellikle kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Malatya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Avrupa Birliği, UNDP ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğiyle kurulan Dijital Gençlik Merkezi'nde gençlere yapay zekadan robotik kodlamaya kadar birçok alanda eğitim verilecek.
İzmir'in Urla ilçesi açıklarında, 18 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek NATO Zirvesi'nin güvenli ve başarılı bir şekilde yapılabilmesi amacıyla tüm hazırlıkları kapsamlı şekilde ele aldıklarını belirtti.
Malatya Lokantacılar Odası Başkanı Murat Keskin, Akpınar Çarşısı'nda teslim edilen yeni iş yerlerinde lokantalar için baca sistemlerinin bulunmadığını belirterek, esnafın büyük mağduriyet yaşadığını söyledi.