Ankara Valiliği: Yasa dışı eylem yapan 30 kişi gözaltına alındı

Ankara Valiliği, Çankaya ilçesinde eylem yapan 9'u kadın, 21'i erkek olmak üzere toplam 30 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
Ankara Valiliği, 25 Nisan 2025 Cuma günü Çankaya ilçesi Konur Sokak'ta düzenlenen izinsiz gösteriye ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, saat 21.00 sularında toplanan yaklaşık 300 kişilik grubun, güvenlik güçlerinin dağılma uyarılarına rağmen yürüyüşe geçmesi ve polise mukavemet göstermesi üzerine müdahalede bulunulduğu belirtildi. Olayla bağlantılı olarak 9'u kadın, 21'i erkek olmak üzere toplam 30 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Valilik açıklamasında, bazı basın ve sosyal medya mecralarında paylaşılan "erkek polislerin bir kadını gözaltına aldığı sırada vücudunun bir kısmının göründüğü" şeklindeki görüntülere de değinildi. Yapılan incelemelerde görüntülerdeki kişinin 1998 doğumlu M.B. isimli erkek bir şahıs olduğu, eylem sırasında yüzünü kırmızı kaşkol ile kapattığı ve kot pantolon, deri ceket ile tişört giydiğinin tespit edildiği belirtildi.
Açıklamada, gözaltı işlemi sırasında şahsın polise direnmesi nedeniyle oluşan görüntülerde kadın iç giyimi kullandığının fark edildiği ifade edildi. M.B'nin daha önce de çeşitli yasadışı eylemlere katıldığı, müstehcen içeriklerin yayılmasına aracılık ettiği suçlamasıyla hakkında süren davaların bulunduğu ve 2020 yılında da yasadışı örgüt propagandası yapma suçlamasıyla gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.
Ankara Valiliği, kamuoyunun hassasiyetinin istismar edilerek oluşturulan algı operasyonlarına itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, sosyal medyada dolaşıma sokulan kasıtlı ve yanıltıcı içeriklere karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ülke genelinde etkili olan aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor. Yeni hafta ile birlikte, sıcaklıklar, mevsim normallerine düşecek.
İman ve aile meselesi Allah'ın istediği gibi olmaz ise Gazze için yüreklerin parçalanmaya devam edeceğini belirten Muhammed Emin Yıldırım, herkesin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirtti.
Davet ve Gençlik Hareketi tarafından her ay bir ilçede düzenlenen park etkinliklerinin durağı bu hafta Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesindeki Tema Park alanı oldu.
Manisa'nın Kula ilçesinde yolcu otobüsü ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de ağır yaralandı.