Anayasa Mahkemesi Ek MTV kararını bugün verecek

Anayasa Mahkemesi, motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini bugün esastan görüşecek.
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin yaralarını sarmak amacıyla getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi, tepkilere neden olmuştu.
CHP'nin, kararın hem iptali hem de yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin başvurusu, Anayasa Mahkemesi tarafından incelendi.
Dosyayı bugün esastan görüşmeye karar veren mahkeme, iptal istemini de karara bağlayacak.
Düzenleme ile Kahramanmaraş merkezli depremlerin olumsuz etkilerine karşı 2023 yılında bir defaya mahsus olmak üzere araç sahiplerinden ek MTV alınması kararlaştırılmıştı.
İlk taksit döneminde yaklaşık 13,2 milyar lira hedeflenen Ek MTV'de tahsilatın yüzde 87’si gerçekleşti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ardahan'da hayvan otlatırken yıldırım isabet eden 20 yaşındaki genç, hayatını kaybetti.
İl genelinde jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen kontrol ve denetimlerde 945 araç ve bin 345 kişi sorgulanırken, kurallara uymayan 19 araç sürücüsüne ve sahibine idari para cezası uygulandı.
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 30 şüpheliden 7'si tutuklandı.
Malatya'da 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.