3 ilde orman yangınlarına müdahale devam ediyor

Türkiye, Antalya, Karabük ve Mersin'de çıkan orman yangınlarıyla mücadele ediyor. 6 ildeki 7 yangın kontrol altına alınırken, bu üç ilde ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Doğanca Mahallesi'nde başlayan yangın, rüzgârın etkisiyle çevredeki ormanlık alanlara yayıldı. Gürçam Mahallesi'ndeki evler tedbir amaçlı tahliye edildi. Bölgeye çok sayıda helikopter, uçak, arazöz ve iş makinesi sevk edildi.
Antalya Aksu'da da ormanlık alanda çıkan yangına ekipler müdahale ediyor.
Karabük Safranbolu ve Ovacık'ta ise dört gündür devam eden yangınları söndürme çalışmaları gece gündüz sürüyor. Bölgede 16 helikopter, 2 uçak ve yüzlerce personel görev yapıyor.
Mersin Silifke'de üç ayrı noktada çıkan yangınlara da havadan ve karadan müdahale ediliyor. Çadırlı, Bahçederesi, Kocapınar ve Kırtıl mahalleleri tedbir amaçlı boşaltıldı. Yangının kontrol altına alınması için tüm imkanlar seferber edildi.
Yangınlarla mücadele sürerken, vatandaşlar da ekiplerin çalışmalarına destek oluyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bursa'nın Kestel ve Gürsu ilçeleri arasında bulunan ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayılıyor.
Siirt-Kurtalan yolu Sanayi Kavşağı'nda iki otomobil çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 7 kişi yaralandı.
Şanlıurfa’da Karakoyun Deresi’nin mevcut haliyle şehre yakışmadığını belirten Medya Yazarlar Birliği Fahri Başkanı ve yazar Abdulkadir İkbal, “Bu haliyle Karakoyun, Urfa’nın ayıbı hâline gelmiştir” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Çok riskli olarak ifade ettiğimiz böyle bir günde 28'i ormanlık alanda, 48'i kırsal alanda olmak üzere 76 yangınla mücadele ettik" açıklamasını yaptı.