Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskınlarını sürdürüyor

Gazze'de devam eden soykırım ve uluslararası sessizlik sürerken, işgalciler Mescid-i Aksa'ya her gün baskın düzenleyip Talmudik ritüeller gerçekleştiriyor; hedef Müslümanların kutsal mabede girişini engellemek.
Filistin kaynaklarına göre, bugün sabah saatlerinde de siyonist Yahudiler, sözde polis koruması altında Mescid-i Aksa'nın avlularına girerek dini ritüellerini gerçekleştirdi. Yerel kaynaklar, işgalcilerin günlük baskınlarla kutsal mabedi tamamen kontrol altına almayı ve Müslümanların buraya girişini engellemeyi hedeflediğini bildiriyor.
Gazze'deki soykırım ve ağır bombardıman sürerken, uluslararası toplumun sessizliği işgalcilerin bu tür provokatif eylemlerini cesaretlendiriyor. Siyonist Yahudiler, Mescid-i Aksa'nın farklı bölümlerinde Talmudik ayinler yapıyor, dini sembolleri yerleştiriyor ve Müslümanların ibadet alanlarını fiilen sınırlandırıyor.
Filistinli yetkililer ve halk, baskınların sadece kutsal mekanlara yönelik bir işgal girişimi olmadığını, aynı zamanda Filistin kimliğine ve Müslümanların manevi haklarına yönelik sistematik bir saldırı olduğunu vurguluyor. Analistler, işgalcilerin hedefinin Mescid-i Aksa'yı tamamen ele geçirerek bölgedeki demografik ve dini yapıyı değiştirmek olduğunu belirtiyor.
Bu gelişmeler, Gazze'deki insanlık krizinin ve işgalci saldırıların neden olduğu uluslararası sessizliğin bir yansıması olarak görülüyor. Filistinli yetkililer hem kutsal mekanların korunması hem de işgalci planların boşa çıkarılması için İslam ülkelerini ve uluslararası toplumu acil adım atmaya çağırıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalciler, gece ve sabah saatlerinde Batı Şeria'nın birçok kentinde geniş çaplı baskınlar düzenledi. Evler basıldı, gençler esir alındı, öğrencilerin okula ulaşması engellendi. Aynı saatlerde Yahudi çeteler de yeni karakollar kurarak işgali derinleştirdi.
Siyonist rejim, bugün sabahın erken saatlerinden itibaren Batı Şeria'da öğretmenlerin ve öğrencilerin okullara ulaşmasını engelledi. Onlarca öğretmen ve öğrenci saatlerce barikatlarda bekletilirken, eğitim süreci ciddi şekilde sekteye uğradı.
UNRWA Komiseri Philippe Lazzarini, siyonist rejimin sadece dört gün içinde Gazze'de ajansa ait 10 binayı hedef aldığını, bunların 7'sinin okul, 2'sinin ise klinik olduğunu açıkladı.
Gazze'nin kuzeybatısındaki Karame bölgesinde ve Han Yunus'un batısındaki Mevasi bölgesinde düzenlenen saldırılarda 25 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.