İşgalciler Batı Şeria'da bariyerler kurdu, direnişçiler Nablus'ta saldırılara karşılık verdi

Kudüs Seriyyeleri Nablus ve Cenin'de işgalci araçlarını hedef aldı. Kudüs'te bir Filistinli şehit olurken, işgal rejimi İbrahimi Camii'nin çatısına el koyma kararı aldı.
Batı Şeria'da işgalcilerin baskın ve barikat politikalarına karşı direniş grupları yeni eylemler gerçekleştirdi.
Kudüs Seriyyeleri'nin Nablus kolu, kentte birden fazla noktadan işgalci güçlere karşı operasyon düzenlediklerini duyurdu. Açıklamada, önceden hazırlanmış "Nablusi 1" tipi patlayıcılarla işgal araçlarının hedef alındığı ve doğrudan isabet sağlandığı belirtildi.
Cenin Seriyyeleri ise "Silat el-Harisiye" timinin, işgalcilerin bir askeri aracını "Siccil 2" tipi yönlendirilmiş patlayıcıyla vurduğunu ve hedefin başarıyla imha edildiğini açıkladı.
Baskınların ardından işgalciler, Batı Şeria'nın birçok girişine askeri barikat ve demir kapılar yerleştirdi.
Yerel kaynaklara göre, Hebron'un güneyindeki Yatta, Beytüllahim'in doğusundaki Şavura, Cenin'in batısındaki Zibda ve Kalkilya'nın doğusundaki Funduk girişleri ağır kısıtlamalara maruz kaldı. Ayrıca El-Bire ve Cevlazon Mülteci Kampı çevresinde ev baskınları yapıldı, öğrencilerin ve sivillerin hareketi engellendi.
Filistin Kızılayı, işgalcilerin açtığı ateş sonucu Kudüs'ün ed-Dahiye bölgesinde ayrım duvarını geçmeye çalışan bir Filistinlinin şehit olduğunu duyurdu. Şehidin naaşı Ramallah'taki bir hastaneye nakledildi.
"Duvar ve Yerleşimle Mücadele Kurumu", işgal rejiminin Hebron'daki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısına el koyma kararı aldığını açıkladı. Karara göre, caminin 288 metrekarelik çatısı gasp edilerek "kamu mülkiyetine" geçirilecek.
Kuruma göre, işgal rejiminin dini mekânlara yönelik bu uygulamaları uluslararası hukuk ve insani normların açık ihlali.
Gazze'de devam eden soykırımla eşzamanlı olarak, Batı Şeria'da da saldırılar tırmandı. Filistinli kaynaklara göre, Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria ve Kudüs'te en az 1021 kişi şehit oldu, yaklaşık 7 bin kişi yaralandı, 19 binden fazla kişi ise esir alındı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şifa Kompleksi Müdürü Dr. Muhammed Ebu Selmiye, şehirdeki yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin kritik durumda olduğunu söyledi.
Siyonist rejim ordusu, Gazze'ye kara saldırısı başlattı. Tanklar kent merkezine girerken hava bombardımanı ve insansız hava araçlarıyla yoğun saldırılar sürüyor.
İşgal rejimi gazetelerinden Haaretz, Gazze'deki soykırımın askerler üzerinde yıkıcı psikolojik etkiler bıraktığını; binlerce askerin görevini terk ettiğini veya artık çatışmaya elverişli olmadığını yazdı.