HAMAS heyeti "ateşkes" görüşmeleri için Kahire'de

HAMAS yetkililerinden Basim Naim, hareketten bir heyetin "Gazze'de ateşkes" görüşmeleri için bugün Mısır'ın başkenti Kahire'ye gideceğini duyurdu.
Siyonist işgal rejiminin 421 gündür katliam ve soykırım yaptığı Gazze'de ateşkese varılması için görüşmeler yeniden başladı.
HAMAS yetkililerinden Basim Naim, yaptığı açıklamada, hareketten bir heyetin Mısırlı yetkililerle görüşmek üzere bugün Kahire'ye gideceğini söyledi.
HAMAS üst düzey üyelerinden Musa Ebu Marzuk da hareketten bir heyetin Gazze konusunu görüşmek üzere Mısır'a gideceğini onayladı.
Marzuk, heyetin bugün Mısırlı yetkililerle Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir anlaşması için fikir alışverişinde bulunacağını kaydetti.
ABD, Gazze'deki ateşkes görüşmelerini canlandırmak için Katar, Mısır ve Türkiye ile yeni çabalar başlattığını açıklamıştı.
Gazze'de devam eden katil rejim saldırılarında şehit sayısı dün itibariyle 44 bin 363'e yükseldi.
Toplam yaralı sayısı ise 105 bin 70'e ulaştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nde katliamlarını sürdüren siyonist işgalciler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yoğun hava saldırıları düzenledi. Son 24 saatte 128 Filistinli şehit oldu. Okullar, hastaneler, sığınma alanları ve yakıt istasyonları hedef alındı. Sağlık altyapısı çökme noktasına geldi.
Dünya Müslüman Âlimler Birliği, Gazze'deki soykırımı insanlık suçu olarak niteledi ve İslam dünyasına "acil kıyam" çağrısı yaptı. Açıklamada "Bu suskunluk ihanettir, şimdi harekete geçmenin vaktidir." denildi.
Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Tekin, Gazze’de devam eden katliamlar karşısında bazı Arap liderlerin ABD ile ekonomik ve askeri iş birliklerini artırmasının kabul edilmez bir durum olduğunu vurguladı.
Gazze’de aylardır süren soykırıma sessiz kalmayan Şanlıurfa’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İslam ülkelerinin sessizliğini "acizlik" olarak değerlendirirken, mazlumların sesi olmanın herkesin sorumluluğu olduğunu ifade etti.