Batı Şeria'da geniş çaplı baskınlar ve çatışmalar
                        
                        Siyonist rejim, Batı Şeria'nın birçok kentinde gece boyu süren baskınlar düzenledi; işgalcilerle Filistinliler arasında sert çatışmalar yaşandı.
Siyonist rejim ordusu ve Yahudi çeteler, gece saatlerinden itibaren işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde kapsamlı baskınlar gerçekleştirdi. İşgalciler, Nablus, Tulkerem, Kalkilya ve Tubas başta olmak üzere birçok şehir ve beldede Filistinlilerin evlerine girdi, en az üç kişiyi alıkoydu.
Nablus'un doğusundaki Beyt Furik beldesinde ve El-Halil'in kuzey girişinde dün iki Filistinlinin şehit edilmesinin ardından, bölge genelinde tansiyon yükseldi. Cenin'in güneyindeki Kabatiye'de, işgal askerleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar çıktı; askerler gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı.
Ramallah çevresinde de baskınlar sürdü. Siyonist askerler, El-Bire kenti ve bitişiğindeki El-Emari Mülteci Kampı'nda gaz bombaları attı, Silvad ve Nilin beldeleri ile Deyr Cerir köyüne girdi.
Beytullahim'in güneyinde yerleşimci çeteler, Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını ateşe verdi, araçlara taşlı saldırılar düzenledi. Aynı zamanda Kafr Akab ve El-Halil şehirlerinde de gece boyunca baskınlar ve alıkoymalar yaşandı.
Gazze'de yürütülen soykırım saldırılarına paralel olarak Batı Şeria'da da işgalcilerin terörü artıyor. 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria'da en az 1057 Filistinli şehit olurken, 10 bini aşkın kişi yaralandı; aralarında 1600 çocuğun bulunduğu 20 binden fazla kişi ise esir alındı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin saldırılarıyla evsiz kalan on binlerce Filistinli, UNRWA binalarında son derece zor koşullarda hayatta kalma mücadelesi veriyor. Ajans, barınakların büyük kısmının hasarlı ve aşırı kalabalık olduğunu bildirdi.
Yahudi çeteler, işgal ordusunun koruması altında Ramallah ve Beytullahim'de Filistinlilere ve mülklerine saldırdı. Zeytin ağaçları yakıldı, araçlar taşlandı, bir güvenlik görevlisi darp edildi.
Ateşkesin yürürlükte olmasına rağmen siyonist işgalciler, Gazze Şeridi'nin doğusuna hava ve topçu saldırıları düzenledi. Han Yunus ve Gazze kentinin doğusundan büyük patlama sesleri yükseldi.
Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Dr. Munir el-Berş, siyonist rejimin Filistinli şehitlerin cenazelerine yönelik korkunç ihlallerini ifşa etti, "Yüzleri yakılmış, organları alınmış, bedenleri parçalanmış halde teslim ediliyorlar." dedi.