Yağlı tohumlu bitki üretimi yapana hibe desteği verilecek

Tarım arazisi olup kullanılmayan ve atıl durumda olan arazilerde hububat ve baklagil ile ayçiçeği, kanola, soya ve aspir gibi yağlı tohumlu bitki üretimi yapanlara hibe desteği verilecek.
Tarım arazilerinin etkin ve verimli kullanımının sağlanmasına yönelik 15 Mayıs 2014 tarih ve 29001 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren "Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında 6537 sayılı Kanun" kapsamında hazırlanan "Tarımsal Arazi Edindirme İş ve İşlemleri Hakkında Yönetmenlik" 13 Nisan 2018 tarih ve 30390 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.
Kararla, tarım arazisi olup kullanılmayan ve atıl durumda olan arazilerin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarıma kazandırılması amaçlanmıştı.
Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle fiyatı artmış olan ve arz sorunu yaşayan tarımsal ürünlerde önemli bir karar alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren karara göre tarım arazisi olup kullanılmayan ve atıl durumda olan arazilerde hububat ve baklagil ile ayçiçeği, kanola, soya ve aspir gibi yağlı tohumlu bitki üretimi yapanlara hibe desteği verilecek.
2022 yılı için uygulanacak hibe programı kapsamında, proje toplam bedelinin yüzde 75'ine kadar hibe desteği sağlanacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin (UİB) 2025 yılı Nisan ayı ihracatı, 3 milyar 244 milyon 375 bin dolar olarak gerçekleşti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin enflasyon verilerini 6 Mayıs Pazartesi günü kamuoyuyla paylaşacak. Açıklanacak veriler, yılın dördüncü enflasyon rakamlarını oluşturacak.
Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası, TL'yi desteklemeye yönelik yeni adımları devreye aldı. Alınan kararlar 1 Mayıs 2025 itibarıyla yürürlüğe girdi.
Erken emekliliğe yol açan yıpranma payı uygulamasında SGK düğmeye bastı. Aşçı, çaycı, sekreter gibi tehlikeli sınıfa girmeyen mesleklerde yıpranma payı sona eriyor.