Linyit üretimi 7 milyon 259 bin ton olarak gerçekleşti

Linyit üretimi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 7,9 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,7 arttı.
Taşkömürü satılabilir üretimi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 11,2 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,0 azaldı.
Taşkömürü koku satılabilir üretimi ise Aralık ayında 420 bin 519 ton olarak gerçekleşti. Bu üretim bir önceki aya göre yüzde 4,3 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 arttı.
Taşkömürü ithalatı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 5,1 azalırken bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,4 arttı.
Taşkömürü koku ithalatı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 78,0 artarken bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,5 azaldı.
Üretimin teslimatları karşılama oranı(2) Aralık ayında yüzde 93,0 ile en yüksek linyitte gerçekleşti. Bu oran taşkömürü kokunda yüzde 87,0, taşkömüründe yüzde 2,9 olarak hesaplandı.
Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; Aralık ayında taşkömürü teslimatının yüzde 61,9'u termik santrallere, yüzde 15,0'ı kok tesislerine, yüzde 10,5'i demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken, linyit teslimatının yüzde 84,2'si termik santrallere ve yüzde 9,0'ı demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokunda ise en fazla teslimat yüzde 94,2 ile demir-çelik sanayine yapıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Altın fiyatlarındaki rekor artış, hem kuyumcu esnafını hem de evlilik hazırlığı yapan gençleri zor durumda bırakıyor. Kuyumcular, fiyatların öngörülemez hale geldiğini ve sattıkları altını yerine koyamadıklarını belirtiyor.
Mardin’e gelen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mardin Ovası’ndaki kuraklık ve ürün kaybına dikkat çekerek, “2024 Ekim ayından 2025 Nisan sonuna kadar yedi buçuk aydır çok ciddi manada kuraklık yaşıyoruz.” dedi.
2025 yılında fıstık rekoltesinin geçen yıla oranla yüzde 25 ile 30 arasında olmasını beklediklerini belirten Şanlıurfa Şıracılar ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Ahmet Aslan, kuraklık ve sulama yetersizliği gibi faktörlerin rekolteyi olumsuz etkilediğini ifade etti.
Batman'da fıstık üretimi doğal afetlerin hedefi olurken, çiftçiler kayıplarının tespiti ve çözüm için yetkililere çağrıda bulundu.