Genç çiftlere büyük destek: Batman'da evlilik süreci kolaylaşıyor

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, bağlandığı bir radyoya "2025 Aile Yılı" kapsamında başlatılan evlilik destek projesini anlattı. Yeni evlenecek çiftlere mobilyadan düğün salonuna kadar birçok alanda indirimli hizmet sunulduğunu belirtti.
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, konuk olarak katıldığı bir radyoya, 2025 Aile Yılı kapsamında hayata geçirilen sosyal destek projeleri hakkında bilgi verdi.
Cumhurbaşkanlığı tarafından 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesinin ardından, Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve birçok esnaf kolunun iş birliğiyle, yeni evlenecek genç çiftlere yönelik kapsamlı bir destek programı başlatıldı. Bu sosyal sorumluluk projesi, genç çiftlerin evlilik sürecindeki maddi yüklerini hafifletmeyi, onları cesaretlendirmeyi ve evlilik sürecini kolaylaştırmayı hedefliyor.
Başkan Çiftçi, proje kapsamında mobilya, beyaz eşya, tekstil, giyim, düğün salonları ve evlilik sürecinde ihtiyaç duyulan diğer birçok alanda esnaflarla indirim anlaşmaları yapıldığını belirtti.
İndirim oranlarının firmalara göre değişiklik gösterdiğini ifade eden Çiftçi, başvuru yapan genç çiftlere anlaşmalı firmaların iletişim bilgileri ve sundukları indirim oranlarının iletildiğini; çiftlerin, diledikleri esnafı seçmekte tamamen özgür olduğunu vurguladı.
Destek başvuruları Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü üzerinden yürütülüyor. Başvuruda bulunan gençler, müdürlük tarafından yönlendirilerek anlaşmalı esnaftan hizmet alabiliyor.
Başkan Çiftçi, bu sosyal destek projesinin yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda manevi anlamda da genç çiftlere destek verdiğini vurguladı. “Gençler artık evlilikten korkuyor, yuva kurmaktan çekiniyor.” diyen Çiftçi, bu projeyle gençlere daha güçlü ve umut dolu bir başlangıç sunmayı hedeflediklerini ifade etti.
Batman halkından büyük ilgi gören proje sayesinde şimdiden çok sayıda genç çiftin başvuru yaptığı bildirildi. Başkan Çiftçi, bu yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek, 2025 yılı içerisinde 2024'e kıyasla daha fazla genci evlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Son olarak, genç çiftlere yalnızca maddi değil, manevi anlamda da destek vermeye hazır olduklarını belirten Çiftçi, “İster danışmanlık, ister yönlendirme, isterse rehberlik olsun; biz Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız.” mesajını verdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Don felaketinden ciddi anlamda etkilenen Malatya'da, sebze fideleri tezgâhlardaki yerlerini alırken, sebze fiyatlarının da çok pahalı olması nedeniyle vatandaşlar, kendi tüketeceği ürünleri üretmek için sebze fidesine yöneliyor.
Uzmanlara göre ons altın 3000 dolar altına inmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerekiyor.
Bursa İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği Başkanı Mustafa Güveloğlu, Türkiye'deki iş kazalarının temelinde yasal boşluklardan ziyade iş güvenliği kültürünün eksikliği olduğunu vurguladı. "İş sağlığı, bir yasanın değil, bir toplumun yaşam anlayışının ürünüdür" dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2024 yılına ait verilerine göre, Batman mercimek üretiminde önemli bir başarıya imza attı.