YKS tercih süreci 13 Ağustos'a kadar sürecek

Bu yıl yükseköğretim kurumlarında genel kontenjanların yanı sıra okul birincisi, depremzede aday, 34 yaş üstü kadın, şehit yakını, gazi ve gazi yakını kontenjanları da dahil olmak üzere toplam 909 bin 190 kontenjan bulunuyor.
YKS tercih dönemi dün başladı ve 13 Ağustos’a kadar sürecek.
ÖSYM’nin güncel kılavuzuna göre tercihler sadece sıralamaya göre yapılmalı ve en fazla 24 tercih hakkı var.
İlk tercihler, en çok istenen bölümlerden oluşturulmalı.
Üniversitelerde genel kontenjanın yanı sıra depremzede, 34 yaş üstü kadın, şehit ve gazi yakınları gibi gruplara özel kontenjanlar ayrıldı.
Bu yıl 3 lisans ve 24 ön lisans olmak üzere 27 yeni bölüm açıldı. "Hassas Tarım ve Tarımsal Robotlar", "Doğa Koruma ve Biyoçeşitlilik Yönetimi", "Dijital Sağlık Sistemleri Teknikerliği" gibi programlar bunlardan bazıları. Ayrıca yapay zekâ, siber güvenlik gibi popüler alanlardaki programların sayısı da arttı.
Başarı sıralaması barajı tıp (50 bin), hukuk (100 bin), mühendislik (300 bin) gibi bölümlerde devam edecek.
Tercih dönemi boyunca MEB rehber öğretmenler aracılığıyla danışmanlık hizmeti verecek, üniversiteler de tercih fuarları düzenleyecek.
Kayıtlar 1-5 Eylül’de, e-kayıtlar ise 1-3 Eylül’de yapılacak.
Ek yerleştirme süreci, boş kalan kontenjanların ÖSYM’ye bildirilmesinin ardından başlayacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'ın Kozluk ilçesindeki Hazreti Aişe Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda bu ayın en başarılı öğrencileri için ödül töreni düzenlendi.
Üniversite adaylarının en zorlu dönemeçlerinden biri olan resmi tercih maratonu başlarken, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, adaylar için yine hayati önemde önerilerde bulundu.
Bugün itibariyle başlayan Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih sürecinin sağlıklı yürütülmesi hususunda önemli detayları paylaşan Rehber Öğretmen Ahmet Sarıhan, öğrenci ve ailelere tavsiyelerde bulundu.