Cizre’de imam hatip okullarının yeniden açılışının 75. yılı kutlandı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde imam hatip okullarının yeniden açılışının 75. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi. Programda, okulların tarihsel süreci, eğitimde akademik başarının yanı sıra millî, manevi ve insani değerlerin önemi ele alındı.
Cizre’de imam hatip okullarının yeniden açılışının 75. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Fuat Sezgin İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, İlçe Millî Eğitim Müdürü Şahan İke, şube müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Programda, imam hatip okullarının tarihsel süreci ele alınırken okulların yeniden açılmasında öncü rol üstlenen Mahmut Celalettin Ökten ile dönemin Millî Eğitim Bakanı Tevfik İleri anıldı.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda akademik başarının yanı sıra millî, manevi ve insani değerlerle donanmış nesiller yetiştirmenin önemi vurgulandı.
İmam hatip okullarında bilim, teknoloji, kültür ve sanat alanlarında yürütülen çalışmaların eğitim hayatına katkıları da değerlendirildi.
Programda konuşan İlçe Millî Eğitim Müdürü Şahan İke, Cizre’nin ilimle yoğrulmuş topraklarında 75 yıl önce dikilen bir fidanın gölgesinde yetişmenin kendileri için büyük bir şans olduğunu ifade etti. Birlik ve kardeşliği rehber edindiklerini belirten İke, geleceğe çift kanatlı bir anlayışla yürüdüklerini söyledi.
Bu anlayışın bir kanadını bilim, fen, teknoloji ve kodlamanın, diğer kanadını ise ahlak, maneviyat ve kadim değerlerin oluşturduğunu dile getiren İke, geçmişte bu uğurda ödenen bedellerin unutulmaması gerektiğine dikkat çekti.
İke, Cizre’den yükselen güçlü meşaleyle geleceğin Türkiye’sinin inşasına katkı sunacaklarını kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şırnak’ın Silopi ilçesinde, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların talepleri doğrultusunda açılan sürü yönetimi eğitimleri verildi.
Uluslararası araştırmalar, dünyada kitap okuma alışkanlığının ülkeler arasında önemli farklılıklar gösterdiğini ortaya koyarken, Avrupa'da Lüksemburg, Danimarka ve Estonya kitap okuyanların oranıyla öne çıkıyor.
İdeal Eğitim Vakfı, genç nesille olan bağları güçlendirmek, ibadet bilinciyle icra edilen öğretmenlik mesleğini hak ettiği değerlere kavuşturmak ve buna yönelik projeler geliştirme amaçlı öğretmenler buluşması programı düzenledi.