Yemen'de Sana Havalimanı'ndaki uçak bakım merkezi çalışmalarına yeniden başladı

Yemen Sivil Havacılık ve Meteoroloji Genel Otoritesi, kuşatma ve savaş nedeniyle kapatılan Sana Uluslararası Havalimanı'ndaki uçak bakım merkezindeki çalışmaların 10 yıl sonra yeniden başladığını duyurdu.
Sivil Havacılık Genel Müdürü Yahya El-Sayani, yaptığı basın açıklamasında, açılışın Yemen Havayolları Şirketi ile şirketin kabiliyetlerinin yeniden kazandırılması ve rehabilite edilmesi konusunda varılan anlaşmanın ardından gerçekleştiğini bildirdi.
El-Sayani, "Küresel kibirli ülkelerin baskıcı uygulamaları, Sana Uluslararası Havalimanı'ndan yeni uçuş noktalarının açılmasını engelliyor." dedi.
Yemen Havayolları Sanaa Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Cihaf ise Sana Havalimanı'ndaki uçak bakım merkezinin, ülkeye yönelik savaştan önce üstlendiği bölgesel role kavuşturulması için çalışmalar yürütüldüğünü açıkladı.
Sana Uluslararası Havalimanı Müdürü Halid El-Şeyf ise Sana Havalimanı'ndaki uçak bakım merkezinin, çeşitli yerel ve uluslararası nakliye uçaklarının bakımını yapan bölgesel bir merkez olduğunu belirtti.
El-Şeyf, Yemen savaşının ilk gününden bu yana, Sana Havaalanı'ndaki bakım merkezinin kapalı olduğunu ve uçak bakım işlerinin yurtdışına devredildiğine dikkat çekti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İspanya, Norveç, İzlanda, İrlanda, Lüksemburg, Malta ve Slovenya liderleri, Gazze'de yaşanan insani kriz karşısında siyonist rejimi sert şekilde uyararak, ablukayı kaldırmaya ve derhal ateşkes sağlamaya çağrı yaptı.
Gazze'yi sahil beldesine çevirmek isteyen Trump yönetiminin 1 milyon Filistinliyi zorla Libya'ya göndermeyi planladığı ortaya çıktı. Planın karşılığında Libya'ya milyarlarca dolar vaat edildiği belirtiliyor.
Rusya Savunma Bakanlığı, son bir haftada Donetsk bölgesinde 6 yerleşim birimini ele geçirdiklerini duyurdu.
AB Dışişleri Bakanları, Suriye'ye yönelik yaptırımları askıya alma konulu bir görüşme yapacak.