Rusya'dan OPEC açıklaması: Ayrılma planımız yok
Rusya, OPEC+ üyeliğinden ayrılmayı planlamadığını açıkladı. Kremlin, mevcut iş birliğinin küresel enerji piyasalarında istikrar sağladığını belirtti.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın OPEC+ içindeki rolünü sürdürmekte kararlı olduğunu belirterek, “Bu format, enerji pazarlarındaki dalgalanmaları önemli ölçüde en aza indirgemeye ve bu pazarları istikrara kavuşturmaya yardımcı oluyor” dedi.
Peskov, Moskova’nın mevcut iş birliğini stratejik bir araç olarak gördüğünu ve küresel petrol piyasasında koordinasyonun sürmesini istediğini kaydetti.
Peskov, Birleşik Arap Emirlikleri’nin 1 Mayıs itibarıyla OPEC ve OPEC+ üyeliklerinden ayrılma kararını da değerlendirdi.
Bu kararın BAE’nin egemen tercihi olduğunu belirten Peskov, Abu Dabi yönetiminin enerji piyasalarında sorumlu bir yaklaşım sergileyeceğine inandıklarını ifade etti.
Kremlin, buna rağmen küresel enerji dengesinin korunması için üretici ülkeler arasında koordinasyonun devam etmesi gerektiğini açıkladı.
Peskov, Rusya’nın Krasnodar bölgesindeki Tuapse rafinerisine yönelik saldırıya da değinerek olayın Ukrayna’nın insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırılar sonucu meydana geldiğini belirtti.
Bu tür gelişmelerin yalnızca Rusya’yı değil, küresel enerji piyasalarını da etkilediğini belirten Peskov, uluslararası toplumun da bu durumun sonuçlarıyla mücadele ettiğini ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Fransa'yı etkisi altına alan yeni sıcak hava dalgası nedeniyle ülkenin 21 vilayetinde turuncu alarm ilan edildi.
Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Assam eyaletinde etkisini sürdüren sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 78'e yükseldi.
Ürdün silahlı kuvvetlerinin bildirdiğine göre, Ürdün hava savunma sistemleri Perşembe sabahı beş İran balistik füzesini düşürdü.
Arjantin'in San Juan eyaletinde "Bell 412" tipi helikopterin düşmesi sonucu 7 kişi öldü. Kazada, San Juan Sivil Savunma Müdürü ile emniyet ve itfaiye teşkilatından üst düzey yetkililerin de bulunduğu bildirildi.