Yunanistan açıklarında göçmen teknesi battı: 25 kayıp
Yunanistan'ın Gavdos açıklarında göçmen teknesinin alabora olması sonucu 52 kişi kurtarıldı, en az 25 kişi kayıp.
Yunanistan ulusal yayın kuruluşu ERT'nin bildirdiğine göre, Girit'in güneyindeki Gavdos adasının yaklaşık 38 deniz mili güneyinde, en az 77 kişiyi taşıyan bir göçmen teknesinin alabora olup batmasının ardından büyük bir arama kurtarma operasyonu başlatıldı.
Yunan yetkililer 52 kişinin kurtarıldığını, en az 25 kişinin ise halen kayıp olduğunu açıkladı. Bir kişi ise baygın halde bulundu.
Kurtarma operasyonuna Yunan Sahil Güvenliği ve Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı'na (Frontex) ait çeşitli gemiler, Yunan Hava Kuvvetleri'ne ait bir helikopter ve Frontex'e ait bir uçak katıldı.
Teknenin alabora olup battığı bildirildi. Yunan yetkililer, teknenin türü veya içindekilerin uyrukları hakkında herhangi bir bilgi açıklamadı.
Gavdos, Yunanistan'ın en güneydeki yerleşim adasıdır ve Girit'in güneyinde, Libya Denizi'nde yer almaktadır. Adanın güneyindeki sular, Kuzey Afrika'dan Yunanistan'a doğru seyahat eden göçmen tekneleri için önemli bir rota haline gelmiştir. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, Oslo Anlaşması'nın işgali ve yerleşim faaliyetlerini derinleştirdiğini ve Filistinliler için özgürlük ve bağımsızlık sağlamadığında dikkat çekti.
Gazze'de sivil savunma ekipleri, yıkılan evlerin enkazı altından 17 şehidin naaşını çıkardı.
Ensarullah Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Suudi Arabistan'ın son 24 saatte Taiz, Lehic, Cevf, Hacce, El Bayda ve Saada'yı hedef alan 58 hava saldırısı düzenlediğini söyledi.