Pakistan'da canlı bomba saldırısı: 7 ölü 20 yaralı
Pakistan'ın kuzeybatısında bir miting sırasında polis karakoluna düzenlenen canlı bomba saldırısında en az 7 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.
Olay, Polisin Hayber Pahtunhva eyaletinin Swat bölgesinde Kabal polis karakolunun kapısı önünde meydana geldi.
Yerel medyaya göre bir halk mitinginin yapıldığı sırada düzenlenen canlı bomba saldırısında 4'ü polis 7 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.
Swat bölgesi polis amiri Muhammed Ömer, canlı bombanın polis karakoluna girmeye çalıştığı ancak ana kapıda bir polis tarafından tespit edildiği ve üzerinde taşıdığı patlayıcıları orada infilak ettirdiğini söyledi.
Yaralılar tedavi için yakındaki Saidu Sharif Eğitim Hastanesine sevk edilirken, güvenlik güçleri bölgeyi kordon altına alarak arama operasyonu başlattı.
Miting, bölgenin dört bir yanından büyük bir kalabalığı bir araya getirmişti ve saldırı, son konuşmacının kalabalığa hitap ettiği sırada gerçekleşti ve katılımcılar arasında paniğe yol açtı. Saldırının sorumluluğunu henüz hiçbir grup üstlenmedi. (İLKHA)
Pakistan'da canlı bomba saldırısı: 7 ölü 20 yaralı#Pakistan #CanlıBomba pic.twitter.com/b9eUpAuvUn
— İLKHA Video (@ilkhavideo) 2 Ağustos 2026
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya'da Leipzig Havalimanı yakınlarında patlayıcı yüklü bir İHA bulunması ve bir Ukrayna kargo uçağının havada kimliği belirsiz bir cisimle çarpışması, Berlin yönetimini alarma geçirdi. Almanya İçişleri Bakanı Alexander Dobrindt olayı "hibrit saldırı" ve "yeni bir tehdit düzeyi" olarak nitelendirirken, Rusya suçlamaları reddetti.
ABD'nin İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı yürüttüğü savaşta 259 gündür denizde bulunan USS Abraham Lincoln uçak gemisindeki yaklaşık 5 bin personelin durumu, asker ailelerinin tepkisine neden oldu. Aileler, mürettebatın psikolojik sağlığı, güvenliği, gıda ve su tedariki konusunda ciddi sorunlar yaşadığını belirterek ABD Donanması'ndan geminin ne zaman döneceğini açıklamasını istedi.
İran ile Umman arasında Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılmasına yönelik görüşmelerde ilerleme sağlandığı bildirilirken, Washington'da savaşın daha da tırmandırılmasının beklenenin aksine sonuçlar doğurabileceği endişesi güçleniyor.
BM Nüfus Fonu çalışanı Yehav Leischner'in örgütün gizli raporlarını, kapalı toplantı bilgilerini ve yayımlanmamış belgelerini siyonist rejim diplomatlarına aktardığı ortaya çıktı. Sızdırılan yazışmalar, bilgilerin siyonist rejimin ABD Kongresi'ndeki girişimleri ve Filistin dosyalarındaki diplomatik savunması için kullanıldığını gösterdi.