Libya Fetva Evi'nden çağrı: Mısır büyükelçilikleri önünde protestolar düzenleyin

Libya Fetva Evi bünyesindeki Şeriat Araştırma ve İnceleme Konseyi, Gazze'de yaşanan insani felakete karşı tüm Müslümanları ve vicdan sahibi insanları, dünyanın dört bir yanındaki Mısır büyükelçilikleri önünde düzenlenecek protesto gösterilerine katılmaya çağırdı.
Konsey tarafından yapılan açıklamada, Refah Sınır Kapısı'nın Mısır hükümeti tarafından kapatılmasının Gazze halkına yönelik büyük bir insani suça ortaklık anlamına geldiği vurgulandı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Mısır hükümeti, kan, din ve kader bağlarını hiçe sayarak Refah Sınır Kapısı'nı kapatmakta ısrar etmektedir. Bu kapı, kuşatma altındaki Gazze halkının tek nefes alma yoluydu. Binlerce yardım kamyonu sınırda beklerken, taşıdıkları insani yardımlar bozulmuş ve kullanılamaz hale gelmiştir."
Libya Fetva Evi, Mısır'ın kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını ve "geçişin açık olduğu" yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Konsey, birçok ülkeden aktivistin yasal prosedürleri tamamlamasına rağmen Mısır'a girişine izin verilmediğini, bunun da Mısır'ın Gazze ablukasına bilfiil katkı sunduğunun açık bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Açıklamada, şu çağrı yapıldı:
"Tüm Müslümanları ve özgür insanları, cumartesi akşamı saat 18.00'de Trablus'taki Mısır Büyükelçiliği önünde ve dünyanın dört bir yanındaki Mısır temsilcilikleri önünde düzenlenecek protestolara katılmaya çağırıyoruz. Bu hem zulmü kınamak hem de mazlumların yanında durmak için bir sorumluluktur. Gazze halkının yardımına koşmayan, onları ölümden kurtarmayan herkes bu vebalin altında kalacaktır."
Libya Fetva Evi, gösterilerin Gazze'deki açlığı ve kuşatmayı kırmaya yönelik bir irade beyanı olacağını belirterek, bu sese katılmayanların günahkâr olacağını vurguladı. Açıklama, "Allah, Gazze halkına zafer versin, her zorluktan bir çıkış nasip etsin" duasıyla sona erdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Endonezya'da 5.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Rusya, Ukrayna'nın askeri savunma alanındaki işletmelerinin uzun menzilli yüksek hassasiyetli silah ve insansız hava araçlarıyla (İHA) vurulduğunu bildirdi.
Peru'da Lima'dan Amazon'a giden yolcu otobüsü And Dağları'nda devrilerek, yamaçtan yuvarlandı. Kazada 18 kişi hayatını kaybetti, 48 kişi yaralandı.
Almanya'nın Frankfurt kentinde 25 Temmuz günü "Free Palestine FFM" organizasyonuyla Hauptwache Meydanı'nda düzenlenen protesto mitinginde, Filistin'deki ablukaya, yoksulluğa ve devam eden soykırıma dikkat çekildi.