Hong Kong Havalimanı'nda kargo uçağı kazası: 2 kişi hayatını kaybetti

Dubai'den gelen bir kargo uçağı Hong Kong Uluslararası Havalimanı'na inişi sırasında pistten çıkarak denize düştü. Kazada yerde bulunan iki görevli hayatını kaybetti, mürettebat sağ kurtarıldı.
Hong Kong Uluslararası Havalimanı'nda bu sabah erken saatlerde meydana gelen kazada, bir kargo uçağı iniş sırasında pistten çıkarak denize düştü. Polis, olayda iki yer görevlisinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Yetkililer, kazada ölenlerin 30 ve 41 yaşlarında iki erkek olduğunu, uçağın çarptığı havaalanı servis aracında bulunduklarını belirtti. Olayın ardından havalimanının kuzey pisti geçici olarak kapatıldı.
Havalimanı işletmesi, Dubai'den gelen Air ACT Havayolları'na ait Boeing 747 tipi kargo uçağının iniş sırasında pistten çıkarak denize sürüklendiğini duyurdu. Reuters tarafından paylaşılan görüntülerde uçağın gövdesinin bir kısmının suya gömüldüğü, acil tahliye kaydırağının açıldığı ve ön kısmının kuyruktan ayrıldığı görüldü.
Havalimanı yetkilileri, uçakta bulunan 4 kişilik mürettebatın kurtarıldığını açıkladı. South China Morning Post gazetesine göre, ölen iki kişi uçağın çarptığı havaalanı aracında bulunuyordu.
Emirates Havayolları ise yaptığı açıklamada, "AK9788" sefer sayılı uçuşun Air ACT tarafından işletilen kiralık bir kargo uçağı olduğunu ve olay sırasında mürettebatın güvende olduğunu bildirdi. Açıklamada, uçağın içinde herhangi bir yük taşınmadığı da belirtildi.
Merkezi Türkiye'de bulunan Air ACT Havayolları, uluslararası hava yolu şirketlerine kargo kapasitesi sağlayan özel bir Türkiyeli şirketi olarak biliniyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Başkanı Donald Trump, Washington'ın Kolombiya'ya yaptığı yardımı derhal keseceğini ve yeni bir gümrük vergisi oranı açıklayacağını duyurdu.
Afganistan İslam Emirliği Savunma Bakanı, Mevlevi Muhammed Yakup Mücahid, Afganistan ve Pakistan arasındaki son gerginliklerde Hindistan'ın iddia edilen rolünün asılsız olduğunu bildirdi.
Bolivyalılar, ekonomik kriz ve yakıt sıkıntısı gölgesinde yapılan seçimde sağ merkezci Rodrigo Paz'ı seçti. Paz, yüzde 54,6 oyla iktidara gelerek 20 yıllık sol sosyalist yönetimi sonlandırdı.
Gazze şehrinin doğusundaki El Tuffah semtinde işgal kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu 2 kişi şehit oldu.