Şeyh Rağıb Harb şehadet yıldönümünde unutulmadı

İslami hareketin diğer önderleri gibi genç yaşta Filistinli mücahidlerin saflarında siyonist işgal rejimine karşı mücadeleye girişen Şeyh Rağıb Harb, 16 Şubat 1984'te şehit edildi.
Tarih boyunca nice yiğit dava önderi ve âlim, i'la-yı kelimetullah uğruna canını feda etti.
"Allah yolunda öldürülenleri ölüler sanmayın. Aksine onlar diri olup Rableri katında rızıklandırılmaktadırlar. Allah'ın lütfundan kendilerine vermiş olduklarıyla sevinç içindedirler ve arkalarından henüz onlara kavuşmamış olanları, kendilerine bir korku olmayacağı ve üzülmeyecekleri üzere müjdelerler." ayetine mazhar olan şehidlerden biri de Şeyh Rağıb Harb'tır.
Şeyh Rağıb Harb, mücahid bir ailenin çocuğu olarak Güney Lübnan'da dünyaya geldi.
Babası onun âlim olmasını istediyse de küçük yaşta Filistinli fedailere katıldı. Kısa bir süre sonra Beyrut'ta Seyyid Hüseyin Fadlullah'ın medresesinde derslere başladı. Daha sonra Necef'e ilim tahsili için gitti, Muhammed Bakır Sadr'ın medresesinde dört yıl okudu.
1970'lerde Baas rejimi tarafından Irak'tan çıkarıldı. Lübnan'da dersler vermeye başladı.
Yorulmak bilmeyen ve sürekli mücadele eden Şeyh Rağıb Harb, Beyrut'a yerleştikten sonra çevresinde bir araya gelen gençleri örgütledi.
Lübnan Hizbullahı'nın kurucuları arasında yer aldı.
Şeyh Ragıb Harb 1983'te yıkıcı faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle siyonistlerce alıkonuldu ve bir süre sonra serbest bırakıldı.
Terör rejimine karşı girişilen silahlı eylemleri planlayan Şeyh Ragıb Harb, bazılarında da aktif görev aldı.
16 Şubat 1984 yılında siyonist uçakları tarafından uğradığı suikast sonucu şehit oldu.
2 erkek 5 kız çocuğu vardı. En son çocuğu babasının şehadetinden 4 ay sonra doğdu ve "Ragıp" ismini aldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kafkasya’nın bağrından kopan bir direnişin, özgürlük ve onur uğruna verilen bir mücadelenin adıydı Cevher Dudayev. Bundan tam 29 yıl önce, 21 Nisan 1996’da, bir Rus füzesiyle şehit edilen Dudayev, hâlâ Çeçen halkının gönlünde bir kahraman, bir yol gösterici olarak yaşıyor.
Mardin’de yaşanan ciddi kuraklıkla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Mardin Artuklu Üniversitesi Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, kuru tarım yapılan alanlarda artık verim alınamayacağını ve ciddi ürün kayıpları yaşandığına dikkat çekti.
New York Times: Trump'ın Avrupa müttefiklerine bakışı alarm veriyor!
Kapitalist düzene ve küresel siyonizme azim, kararlılık ve ciddiyetle karşı duran Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 10'uncu seneyi devriyesinde rahmet ve minnetle anılıyor.